Κορονοϊός – Ελλάδα: Απίστευτο μπέρδεμα – Έκανε τρία τεστ και κανείς δεν ξέρει αν νοσεί

Απίστευτο μπέρδεμα με εργαζόμενη στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών, η οποία μέσα σε δέκα μέρες υποβλήθηκε σε τρία τεστ για κορονοίό, χωρίς να μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ακόμα και τώρα, αν νοσεί από τον ιό ή όχι.

Το ένα τεστ για τον κορονοϊό… χάθηκε, χωρίς να έχει ενημερωθεί ποτέ για το αποτέλεσμά του, στο δεύτερο εντοπίστηκε θετική και στο τρίτο τεστ για τον κορονοϊό αρνητική. Ωστόσο, σε μεγάλο μέρος από το παραπάνω χρονικό διάστημα η γυναίκα – έχει την ειδικότητα του βοηθού ακτινολόγου – εργαζόταν στο νοσοκομείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε περίπτωση που είναι θετική, για την υγεία συναδέλφων της και ασθενών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, Σίμο Φωστηρόπουλο, η γυναίκα επέστρεψε από την καλοκαιρινή της άδεια στα καθήκοντά της στις 13 Αυγούστου. «Υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση για το αποτέλεσμά του. Δεν γνωρίζουμε, αν το τεστ… χάθηκε ή παράπεσε κάπου», λέει ο κ. Φωστηρόπουλος. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Γιαννιτσών δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή και τα δείγματα που παίρνονται, μεταφέρονται σε νοσοκομεία άλλων περιοχών.

Όλη την περασμένη εβδομάδα, η γυναίκα συνέχισε να εργάζεται και υποβλήθηκε παράλληλα και σε δεύτερο τεστ για τον κορονοίό. Τα αποτελέσματά του βγήκαν το Σάββατο 22 Αυγούστου και έδειξαν ότι ήταν θετική στον κορονοϊό. «Από τότε η συγκεκριμένη γυναίκα σταμάτησε να εργάζεται και υποβλήθηκε και σε τρίτο τεστ. Αυτό έδειξε ότι η κοπέλα δεν νοσεί. Το αλαλούμ είναι απίστευτο και οφείλεται στο ότι υπάρχει τεράστια χρονοκαθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ. Είναι ντροπή ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί περίπου 150.000 κόσμο, να μην έχε μοριακό αναλυτή», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Φωστηρόπουλος.