Κορονοϊός – Ελλάδα: Στους 287 οι νεκροί

Στους 287 ανέρχονται οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς 3 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό τις τελευταίες ώρες.

Ακόμη ένας θάνατος από κορονοϊό καταγράφηκε την Δευτέρα στη χώρα μας. Πρόκειται για μια 51χρονη που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα κατέληξε ένας 74χρονος που νοσηλευόταν από τις 27 Αυγούστου στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη ΙΙ και υποθυρεοειδισμό.

Λίγες ώρες πριν κατέληξε και ένας 83χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου«Αττικόν» και μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζετε ότι το απόγευμα της Κυριακής (6/9) ο ΕΟΔΥ, γνωστοποίησε ότι καταμετρήθηκαν 144 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.524, εκ των οποίων το 55.7% αφορά άνδρες. Συνολικά, 2.245 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.017 (43.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.