Κορονοϊός – Ελλάδα: Εικόνες σοκ στο ΑΧΕΠΑ (video)

Στο εσωτερικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που είναι το μεγαλύτερο κέντρο αναφοράς για περιστατικά Covid-19 στην Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε το Mega όπου κατέγραψε σοκαριστικές εικόνες.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid περνούν μέσα από τα επείγοντα του νοσοκομείου σε ώρα εφημερίας. Την ίδια στιγμή σοκ προκαλούν οι εικόνες με τραυματιοφορείς να βγάζουν τις ειδικές στολές στον κοινό αύλειο χώρο, να τις τοποθετούν μόνοι τους σε σακούλες και στη συνέχεια να τις αφήνουν εκεί που πάνε τα κοινά απορρίματα.

Μάιος του 2020. Ήδη η πανδημία του κορονοϊού έχει παραλύσει το σύστημα Υγείας στην ελληνική επικράτεια. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν μπλοκάρει από δεκάδες κρούσματα covid 19, με τη λίστα των νεκρών να μεγαλώνει ανησυχητικά.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το μεγαλύτερο κέντρο Αναφοράς της Βορείου Ελλάδος για περιστατικά covid 19, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά, όπως παρακολουθείτε στα αποκλειστικά πλάνα του MEGA, περνάνε μέσα από τα επείγοντα του νοσοκομείου εν ώρα εφημερίας.

Ασθενείς που περιμένουν να μπουν στον εφημερεύοντα γιατρό αναγκάζονται να βγουν στον προθάλαμο για να περάσουν το ύποπτο η επιβεβαιωμένο περιστατικό. Η απολύμανση της περιοχής… με μια καθαρίστρια και μια σφουγγαρίστρα.

Η καθαρίστρια που περνάει και ανοίγουν οι πόρτες και ξαναμπαίνει ο κόσμος. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ένα άλλο περιστατικό βρίσκεται στον αξονικό τομογράφο του τμήματος.

Ο διάδρομος δεν έχει εκκενωθεί. Οι τραυματιοφορείς και κάποιοι νοσηλευτές με κατάλληλο εξοπλισμό ενώ ο γιατρός που παίρνει το ιστορικό του, μόνο με μάσκα και γάντια.

Ακολουθεί απολύμανση του χώρου στον αξονικό τομογράφο, από όπου θα περάσουν όλοι οι ασθενείς της εφημερίας, με τα ίδια μέσα…

Τέσσερις μήνες μετά, το δεύτερο κύμα της φονικής πανδημίας είναι γεγονός.

Η ώρα είναι 10 το βράδυ και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που βρίσκεται σε εφημερία και αποτελεί Κέντρο Αναφοράς ήδη άρχισαν να καταφθάνουν περιστατικά covid με τις συνθήκες στα επείγοντα ίδιες με εκείνες που επικρατούσαν τον μήνα Μάρτιο.

Οι σκηνές που ακολουθούν στα αποκλειστικά πλάνα του MEGA σοκάρουν. Στο νοσοκομείο μόλις έχει διακομιστεί επιβεβαιωμένο περιστατικό Κορωνιού από την Πτολεμαΐδα. Μετά από χιλιόμετρα οδηγός και τραυματιοφορείς παραμένουν στον κοινό προαύλιο χώρο του ιδρύματος, για συνοδούς και ασθενείς, ντυμένοι με τον εξοπλισμό προστασίας. Για 40 λεπτά αναμένουν τον ειδικό για την απολύμανση τους πριν φύγουν.

Η απολύμανση ξεκινάει στον δρόμο με δεκάδες ασθενείς, ανάμεσά τους και παιδιά να περνάει από δίπλα τους σα να μη συμβαίνει τίποτα. Οι οδηγίες που έχουν λάβει είναι ο μολυσμένος ρουχισμός τους να αποθηκευτεί σε ειδική σακούλα. Μέχρι εκεί.

Η σακούλα παρέμεινε στο σημείο για αρκετές ώρες. Ύποπτα περιστατικά covid 19 σε απόσταση αναπνοής όλη τη νύχτα με ανθρώπους που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα με μια πανδημία, που από πολλούς επιστήμονες ακούμε ότι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

Αυτό που σίγουρα βλέπουμε μήνες τώρα, είναι η μεγάλη μάχη που δίνουν καθημερινά στις κλινικές και στις μονάδες εντατικής θεραπείας γιατροί και νοσηλευτές να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

-Ad-