Κορονοϊός Ελλάδα: «Έκρηξη» κρουσμάτων – Πάνω από 200 σε λίγες μέρες

Σε δέκα ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα της ανεύθυνης συμπεριφοράς πολλών με τον έντονο συγχρωτισμό χωρίς μέτρα, όπως καταγράφηκε ανά την Ελλάδα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Aυτό τονίζουν, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, οι ειδικοί επιστήμονες που εκφράζουν σοβαρό προβληματισμό για τη χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ως τους χώρους διασκέδασης, αλλά και τη μη τήρηση της καραντίνας από ταξιδιώτες από το εξωτερικό και κυρίως από την εν πολλοίς απογοητευτική όσον αφορά τη συμπεριφορά πολιτών “πρόβα” της επικείμενης επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου, όπως χαρακτηρίστηκε το τριήμερο ου Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με δεδομένο ότι απαιτείται διάστημα έως 14 ημερών για την επώαση του ιού, εάν τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν συνετέλεσαν στη διασπορά του ιού, αυτό θα φανεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, έως τις 20 Ιουνίου.

Πάνω από 200 τον Ιούνιο

Από την αρχή του Ιουνίου έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα -μάλιστα τις τρεις προηγούμενες ημέρες καταγράφονταν 20 κρούσματα την ημέρα- και σημαντικός αριθμός εξ αυτών εντοπίζονται στη βόρεια Ελλάδα.