Κορονοϊός Ελλάδα: Επανέρχονται τα SMS (;) – Πότε και για ποιους

Ένα βήμα πριν την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους βρίσκεται η κυβέρνηση.

Η τροχιά της πανδημίας και ειδικά η χαλάρωση που παρατηρείται, πείθουν τους επιστήμονες και τις αρχές ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να επιβληθεί στους κλειστούς χώρους μαζικής συνάθροισης, όπως είναι οι εκκλησίες, ενώ συζητείται -σύμφωνα με το MEGA- το φθινόπωρο να επανέλθει το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας για πολίτες άνω των 65 ετών.

Την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε επιπλέον κλειστούς χώρους αλλά και στους ιερούς ναούς είναι έτοιμοι να επιβάλλουν οι λοιμωξιολόγοι, που εξετάζουν σε καθημερινή βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και βλέπουν τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά.

Συναγερμός για τα αστικά κέντρα

Τα «ορφανά» κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα προβληματίζουν τους ειδικούς, καθώς δείχνουν διασπορά στην κοινότητα. Πρωταθλήτρια η Αττική όπου καθημερινά καταγράφονται τουλάχιστον πέντε περιστατικά. Μέχρι και χθες είχαν επιβεβαιωθεί 141 περιστατικά κορωνοϊού στην Αττική και 73 στη Θεσσαλονίκη, σε σύνολο 424 εγχωρίων κρουσμάτων.

Το φαινόμενο αποδίδεται στη χαλάρωση των μέτρων και στον συγχρωτισμό σε κέντρα διασκέδασης. Είναι και ο βασικός λόγος που πλέον οι περισσότερες μολύνσεις αφορούν σε νέους.

SMS για ηλικιωμένους και μάσκες στις εκκλησίες

Βασικό μέλημα είναι η προστασία ηλικιωμένων και ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Για τον λόγο αυτόν εξετάζεται ήδη το ενδεχόμενο στις αρχές του φθινοπώρου να επανέλθει το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας για τους πολίτες άνω των 65 ετών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε τη λήψη μέτρων και στις εκκλησίες.

Τα φαινόμενα συγχρωτισμού που παρατηρούνται καθημερινά θα μπουν στο στόχαστρο, ενώ η κυβέρνηση θα παρατείνει την απαγόρευση των πανηγυριών έως το τέλος καλοκαιριού.

Πληροφορίες MEGA