Κορονοϊός Ελλάδα: «Έβλεπα τον Χάρο στο παράθυρο και του έλεγα φύγε»

Ο Αλέξης Αλεξίου που νοσηλεύθηκε «χτυπημένος» από τον κορονoϊό, περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τον Γολγοθά που βίωσε μετά τη νοσηλεία του, καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει.

Όπως είπε. με το που νίκησε τον Covid-19 τον περίμενε ένας νέος Γολγοθάς. «Δεν είχα καθόλου κινητικότητα στο δεξί μου πόδι, αλλά είχα φρικτούς πόνους οι οποίοι μέρα με τη μέρα γινόντουσαν πολύ χειρότερoi. Είχα φτάσει στο σημείο να είμαι μόνο στο σπίτι και να διστάζω να κάνω έστω και το παραμικρό βήμα, προκειμένου να εξυπηρετηθώ για τις βασικές μου ανάγκες. Σκέφτηκα έναν τρόπο, όπως κάθεται ο πιγκουίνος, χορεύοντας τουίστ δεξιά και αριστερά, κατάφερνα να κινηθώ».

«Έβλεπα τον Χάρο στο παράθυρο και του έλεγα φύγε»

Ο Αλέξης έμεινα 17 ημέρες στο νοσοκομείο. Μετά την περιπέτειά του, περιγράφει το σοκ που υπέστη όταν έμαθε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό, αλλά και τι ήταν αυτό που τον συγκλόνισε.

«Ανήμερα των γενεθλίων μου αποφάσισα να πάω σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Μου έκαναν ακτινογραφία και βρήκαν πολύ σοβαρή πνευμονία. Μου είπαν πως θα μου κάνουν και τεστ. Όταν την επόμενη μέρα μπήκαν στο δωμάτιό μου με στολές, αυτή ήταν από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ζωής μου γιατί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την όλη εμπειρία «πολύ τραυματική» και λέει πως «δε θα το ξεχάσω ποτέ. Οι στιγμές που δεν μπορούσα να αναπνεύσω και έλεγα στον εαυτό μου κάνει ό,τι μπορείς Αλέξη να μη διασωληνωθείς. Όταν έβλεπα τον Χάρο στο παράθυρο και του έλεγα φύγε, φύγε. Η ευχάριστη στιγμή που δάκρυσα, το σκέφτομαι και ανατριχιάζω, ήταν όταν μετά από πολλές μέρες πυρετού είδα στο θερμόμετρο 36,8. Όταν το είδα, κατάλαβα ότι θα ζήσω».

Τέλος, έδωσε και μία συμβουλή στον κόσμο, εξηγώντας πως ο κορωνοϊός «είναι πάρα πολύ ύπουλος, σου δίνει κάποια συμπτωματάκια, μετά πάει να σε αφήσει και λες α εντάξει δεν είναι τίποτα και τότε σε χτυπάει. Κάνει φοβερές επιθέσεις το βράδυ, γι’ αυτό και τον έχω ονομάσει νυχτόβιο και επίσης δε σηκώνει και μαγκιές. Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα πράγματα».