Κορονοϊός – Ελλάδα: Γονατίζει το σύστημα Υγείας – Τι ακριβώς συμβαίνει

Νέα αρνητικά ρεκόρ καταγράφουν οι αριθμοί διασωληνωμένων συμπολιτών μας, σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κάτι που μαρτυρά το βάρος που σηκώνει τις τελευταίες μέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο γιατροί και νοσηλευτές δίνουν αγώνα να κρατήσουν όρθιο. Σημειώνεται, το σήμερα ανακοινώθηκαν 443 διασωληνωμένοι, 63 νεκροί και 2,422 νέα κρούσματα.

Η Θεσσαλονίκη παραμένει η πόλη με τα πιο βεβαρυμμένα επιδημιολογικά φορτία, με 595 νέα κρούσματα κορονοϊού. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ξεπερνούν σε πληρότητα το 95%. Είναι χαρακτηριστικές οι χθεσινές ανακοινώσεις γιατρών «Παπανικολάου» ότι το νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα να δεχτεί κι άλλους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής του νοσοκομείου, ότι δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο που να μην έχει καταληφθεί από κρεβάτι covid.

Σύμφωνα με Open, στο Ιπποκράτειο, έγινε σήμερα ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό. Έως τις 8:00 το πρωί εισήχθησαν για νοσηλεία 117 ασθενείς με υψηλό πυρετό και άλλα έντονα συμπτώματα κορονοϊού, αριθμός που δοκίμασε για μία ακόμη φορά τις αντοχές του νοσοκομείου. Ο πρόεδρος Εργαζομένων του Ιπποκρατείου δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «έχουν γεμίσει όλες οι κλίνες που είχε αναπτύξει το νοσοκομείο… Οι ΜΕΘ είναι πλήρεις από χθες και συνεχίζουμε».

Σημειώνεται ότι στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται 205 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ καλυμμένες είναι και οι 13 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ αναπτύσσονται νέες στα χειρουργεία.

Ίδια η κατάσταση και στην Λάρισα με τους εργαζόμενους στην Υγεία να δίνουν μάχη για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά με κορονοϊό. Η πληρότητα στις ΜΕΘ ξεπερνά το 95%. Πλέον το νοσοκομείο δεν δέχεται άλλα περιστατικά. «Τα non covid περιστατικά μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές», αναφέρει ο Ντίνος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

-Ad-