Κορονοϊός – Ελλάδα: Γυναικά θετική στον ιό πέρασε τα σύνορα του Προμαχώνα σαν… αρνητική

Μία γυναίκα, κάτοικος Ρουμανίας, ήρθε στην Ελλάδα για να επισκεφτεί την κόρη της που εργάζεται στο Ναύπλιο. Λίγες ημέρες μετά την άφιξη της άρχισε να έχει πρόβλημα με γαστρεντερίτιδα που δεν σταματούσε με τίποτα. Απευθυνόμενη στο νοσοκομείο για βοήθεια και αναφέροντας τα συμπτώματα της προκάλεσε την υποψία ότι είναι κρούσμα του κορονοϊού.

Της έκαναν το τεστ στο Ναύπλιο που επιβεβαιώθηκε ότι όντως είχε προσβληθεί από τον ιό που δεν είχε εκδηλωθεί ακόμη όταν πέρασε τα σύνορα.

Την γυναίκα μετέφερε χθες βράδυ πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Σωτηρία” στην Αθήνα για νοσηλεία. Ήδη έχουν ληφθεί όλα τα δείγματα που απαιτούνται στα άτομα που υπέδειξε η ιχνηλάτηση και τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα.

Το θετικό στην περίπτωση αυτή είναι η ταχεία αντιμετώπιση του περιστατικού από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Ναυπλίου, όπως και η γρήγορη εκτέλεση της διαδικασίας του τεστ.

Πηγή: argonafplia

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση 53χρονος που έκανε «βουτιά» από τα Ενετικά Τείχη
16 Μαρτίου, 2025
Φωτιά στο Μάτι: «Υπάρχουν αταυτοποίητες σοροί 7 χρόνια μετά»
16 Μαρτίου, 2025
Β. Μακεδονία – Μίτσκοσκι: «Αλληλεγγύη, ανθρωπιά και υπευθυνότητα»
16 Μαρτίου, 2025
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας – «Έτοιμοι να προσφέρουμε»
16 Μαρτίου, 2025
Κίνηση τώρα: Σύγκρουση οχημάτων στη Λ. Κηφισού
16 Μαρτίου, 2025
Στο νοσοκομείο η Μαργαρίτα Παπανδρέου
16 Μαρτίου, 2025
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 33 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταστροφικές καταιγίδες
16 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
16 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Συνελήφθη η 22χρονη οδηγός του ΙΧ
16 Μαρτίου, 2025
Κοζάνη: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή
16 Μαρτίου, 2025