Κορονοϊός – Ελλάδα: Η πέρα από κάθε λογική πρόβλεψη που προκαλεί τρόμο

Τρόμο προκαλεί νέα πρόβλεψη του ινστιτούτου ΙΗΜΕ (Institute for Health Metrics and Evaluation) που κάνει λόγο για 7.000 θανάτους στην Ελλάδα μέχρι τον Ιανουάριο.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ινστιτούτο κάνει προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.

Ωστόσο να σημειώσουμε πως από τον Μάρτιο έως σήμερα έχουν πέσει έξω σε πολλές προβλέψεις του

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο κορονοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Αττική με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών, κάτι το οποίο κάνει τις επόμενες εβδομάδες ακόμη πιο κρίσιμες.

Όπως δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, «με την έλευση του χειμώνα αναμένουμε σημαντική αύξηση της μετάδοσης», κάτι το οποίο όπως είπε, βλέπουμε σήμερα σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου η θερμοκρασία είναι ως και 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη από ό,τι στη χώρα μας, γεγονός που ευνοεί και τις συνθήκες συγχρωτισμού στους κλειστούς χώρους.

Η πτώση της θερμοκρασίας εκτιμάται ότι συνδέεται με αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού, πρόσθεσε και ζήτησε την προσήλωση όλων στα μέτρα γιατί όπως είπε κάτι παρόμοιο αναμένουμε να συμβεί και στη χώρα μας, όσο ο καιρός θα χαλάει και η θερμοκρασία θα πέφτει.