Κορονοϊός Ελλάδα: «Κόκκινος συναγερμός» και φόβοι για μετάλλαξη του ιού

Τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονται, το εθνικό σύστημα υγείας πιέζεται και η εξάπλωση του ιού στο δεύτερο κύμα είναι τόσο μεγάλη που βάζει τους ειδικούς σε σκέψεις για τυχόν μετάλλαξη του κορονοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας το πρωί της Πέμπτης τόνισε πως το γενικό lockdown ήταν μονόδρομος. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας έχουν φτάσει τους 1.600, με τον μέσο όρο των ημερήσιων εισαγωγών να έχει φτάσει τα 170 άτομα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ηλικίες κυμαίνονται από 45 – 75 ετών.

Αγωνία στη Θεσσαλονίκη
Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη παραμένει δραματική. Τα νοσοκομεία πιέζονται όσο ποτέ, οι κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας εξαντλούνται και η ανησυχία για τις επόμενες μέρες είναι διάχυτη τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην ιατρική κοινότητα.

Ο Πέτρος Κετικίδης, αντιπρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», μιλώντας σε εκπομπή του Mega σημείωσε ότι η κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα της πόλης είναι δραματική.

«Στη Θεσσαλονίκη βιώνουμε συνθήκες πολέμου στα δημόσια νοσοκομεία».

Ο κ. Κετικίδης σημείωσε ότι οι κλίνες ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες για νοσηλεία ασθενών με Covid-19 είναι μόνο 13 σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης, ενώ υπάρχει σχέδιο να ανοίξουν οι αίθουσες χειρουργείων τα οποία έχουν ανασταλεί, προκειμένου να μπορέσουν και εκεί να νοσηλευτούν ασθενείς με κορoνοϊό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης προσπαθούν να συνηθίσουν τα νέα δεδομένα.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι συνεχείς και τα πρόστιμα αλλεπάλληλα.

 

Με πληροφορίες από Mega