Κορονοϊός – Ελλάδα: Μάσκες παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας, lockdown – Τι έρχεται και πότε

Κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα αρχής γενομένης από σήμερα καθώς ξεκινά η αξιολόγηση των μέτρων που ελήφθησαν στην Αττική.

Ετσι στην περίπτωση που τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν διαπιστώσουν τάσεις μείωσης στο σφυροκόπημα που δέχεται η πρωτεύουσα από την κυκλοφορία του SARS-CoV-2 η ενεργοποίηση νέων μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Δεδομένου ότι η επέλαση του νέου κορονοϊου στους νεότερους πολίτες μετριέται σε απώλειες ηλικιωμένων κυβέρνηση και επιστημονικό προσωπικό παραμένουν προσηλωμένοι στην ανάγκη προάσπισης της ομάδας των ευπαθών ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό και εφόσον κριθεί ανακαίο από το συρτάρι των προτάσεων θα βγει η καθολική χρήση μάσκας, ενώ περιορισμοί θα επιβληθούν και στην κυκλοφορία των πολιτών που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 65 ετών και άνω. Παρ΄ όλα αυτά δεν έχει ακόμη κλειδώσει η απόφαση περί επιστροφής των SMS ή καθιέρωσης ειδικού ωραρίου εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων σε χώρους με συγχρωτισμό όπως είναι τα σουπερμάρκετ.

Παράλληλα όμως πονοκέφαλο προκαλεί η συμπεριφορά των νέων που συγχρωτίζονται σε πλατείες και πάρκα παρά την επιβολή περιορισμένου ωραρίου και σε περίπτερα και μίνι μάρκετ προκειμένου να μην είναι εφικτή η προμήθεια αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα.

Αυτός είναι και ο λόγος που πηγές αναφέρουν στα ΝΕΑ ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα είναι ακόμη ένα μέτρο που προκρίνεται ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μεταμεσονύχτιες συναθροίσεις.

Πάντως η επιβολή ενός νέου lockdown όπως συνέβη τον περασμένο Μάρτιο αποτελεί την ύστατη λύση και για την επιστημονική κοινότητα τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Γηραιά Ηπειρο.

Περισσότερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»