Κορονοϊός Ελλάδα: Μπαράζ κρουσμάτων – Σε συναγερμό η χώρα

Η ιχνιλάτηση των επαφών νεαρού Σουηδού, που παραμένει θετικός στον κορονοϊό 40 ημέρες μετά την αρχική διάγνωση στην Κρήτη, καθώς και η αύξηση των κρουσμάτων στη Θράκη, προβληματίζει τους ειδικούς. 

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ειδικοί για την αύξηση των κρουσμάτων στη Θράκη, αλλά και την περίπτωση του 21χρονου Σουηδού που παραμένει θετικός στον ιό 40 ημέρες μετά από την αρχική διάγνωση.

Ο Σουηδός προσήλθε την Τετάρτη με ήπια ύποπτα συμπτώματα στο νοσοκομείο Χανίων. Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό, όπως και το επαναληπτικό στο οποίο υποβλήθηκε χθες. Αν και οι εξετάσεις του ήταν καθησυχαστικές, το ιϊκό φορτίο εμφανίζεται ισχυρό.

Ο 21χρονος νοσηλεύτηκε στις αρχές Μαΐου σε νοσοκομείο των Αθηνών, ενώ μετά από δύο αρνητικά τεστ, αναχώρησε για τα Χανιά. Η ιχνηλάτηση στην Κρήτη, που βρίσκεται από τα τέλη Μαΐου, έδειξε 30 περίπου επαφές.

Μπαράζ κρουσμάτων στην Θράκη

Μία 71χρονη από τον Εχίνο κατέληξε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ήταν το έβδομο θύμα του κορονοϊού από την περιοχή, σε μία εβδομάδα. Από τις αρχές Ιουνίου η Ξάνθη έχει καταγράψει περισσότερες από 120 νέες λοιμώξεις, ενώ έξαρση παρατηρείται και στη Ροδόπη.

Υγειονομική «ομπρελά» στα νησιά

Με καινούργιο εξοπλισμό και επιπλέον προσωπικό «θωρακίζονται» έναντι του κορωνοϊού τα νησιά, ενόψει της πλήρους επανεκκίνησης του τουρισμού από τις 30 Ιουνίου. Την εγκατάσταση στη Ρόδο ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος για τη διενέργεια μαζικών τεστ, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας.