Κορονοϊός – Ελλάδα: Νέα μέτρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων – Ποια βρίσκονται στο τραπέζι

Αναπόφευκτα φαίνονται τα νέα μέτρα μετά το ρεκόρ κρουσμάτων στην Αττική και στο τραπέζι βρίσκονται το κλείσιμο στην εστίαση και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Αττική με 240 και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και όλα πλέον δείχνουν νέα μέτρα καθώς τα πρώτα που είχαν ληφθεί πριν από δυο εβδομάδες δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει μιας και τα κρούσματα αντί να μειώνονται παρουσιάζουν αύξηση.

Προβληματισμός επικρατεί επίσης και για τον αριθμό των θανάτων σε καθημερινή βάση που οφείλονται σε επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός. Την ίδια ώρα από τα 2600 τεστ που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας μόλις 61 βγήκαν θετικά, δείχνοντας ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο.

Τις επόμενες ώρες σύμφωνα με το Mega κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα επανεκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αναζητηθούν εκ νέου τρόποι για να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία του ιού στην Αττική.

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει σύσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οκτώ ημέρες μετά τα τελευταία μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Αττική. Η σημερινή έξαρση των κρουσμάτων θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου και το ζήτημα των κρουσμάτων αναμένεται να συζητηθεί.

Τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «αυτοπεριορισμός ή καραντίνα». Έτσι, ένα από τα επόμενα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστεί είναι οι μάσκες σε όλους τους χώρους.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους, όπως να κλείνει νωρίτερα η εστίαση (στις 10 ή στις 11), καθώς και να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.