Κορονοϊός – Ελλάδα: Πέντε νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

5 συμπολίτες μας έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον φονικό κορονοϊό.

Δύο ηλικιωμένες έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου και εντοπίστηκαν την Τετάρτη, 42 κρούσματα. Λίγο αργότερο έγινε γνωστό, ότι κατέληξε και ένας 72χρονος στο ΑΧΕΠΑ.

Πρόκειται για μία 88χρονη, η οποία διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ και ήταν η μοναδική που είχε εκδηλώσει συμπτώματα. Η άτυχη 88χρονη κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δυστυχώς, από το ίδιο γηροκομείο κατέληξε και 91χρονη στο νοσοκομείο Παπανικολάου.Και οι δύο έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σε κατάσταση συναγερμού το νοσοκομείο Καλαμάτας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται πλέον το νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς αυξάνονται τα άτομα, που προσέρχονται για έλεγχο και βγαίνουν θετικά στον κορονοϊό.

Ήδη σήμερα επιβεβαιώθηκαν 7 νέα κρούσματα κορονοϊού. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε θετική μία ηλικιωμένη γυναίκα και ακόμα 6 νεαρά άτομα.

Η 81χρονη γυναίκα εισήχθη προ δύο ημερών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να κάνει εγχείρηση στο ισχίο και στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου διαγνώστηκε θετική και έχει τεθεί σε απομόνωση.

Παράλληλα ξεκίνησε διαδικασία απολύμανσης σε θαλάμους της Ορθοπεδικής Κλινικής και προσωρινά κάποιοι ασθενείς και συνοδοί έχουν μετακινηθεί σε θαλάμους άλλων κλινικών.

Όσον αφορά την υγεία της ηλικιωμένης αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το αν θα χρειαστεί να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα κρούσματα, πρόκειται για 6 νεαρούς, που προσήλθαν με ήπια συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικοί. Οι γιατροί, τους σύστησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να αναρρώσουν εκεί.

-Ad-