Κορονοϊός – Ελλάδα: Στο τραπέζι νέα καραντίνα

Πρόβα «τζενεράλε» για ένα πιθανό διευρυμένο και ολιγοήμερο lockdown στην Αττική αποτελεί η τελευταία δέσμη μέτρων που ξεκινά να εφαρμόζεται από αύριο.

Το Λεκανοπέδιο συγκεντρώνει το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο και αρκετά αδύναμα σημεία σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα γεγονός που καθιστά επιτακτική τη λήψη ειδικών μέτρων με στόχευση στις πηγές υπερμεταδόσεων ειδικά μεταξύ αγνώστων, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Μόνο μέσα στην περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν δύο φορές επιπλέον μέτρα τα οποία θα δείξουν εάν φέρουν αποτέλεσμα σε δύο εβδομάδες ωστόσο δεν αποκλείεται εάν οι δείκτες επιδεινώνονται να αναβαθμίζονται οι περιορισμοί σε διαστήματα πριν από το πέρας του δεκαπενθημέρου. Ενας από τους παράγοντες που ευνοούν την αυξημένη μεταδοτικότητα στην Αττική είναι ο συγχρωτισμός που παρατηρείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής δηλαδή της άφιξης και αναχώρησης στους χώρους εργασίας.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η υπερσυγκέντρωση επιβατών εγκυμονεί κίνδυνο διασποράς ακόμη και εάν τηρείται η χρήση της μάσκας. Στη δραστική μείωση του συγχρωτισμού στα ΜΜΜ στοχεύει η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40 του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στη δραστική μείωση τον συγχρωτισμού στα ΜΜΜ στοχεύει η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40 του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο όγκος των κατοίκων του Λεκανοπεδίου οδηγεί αναπόφευκτα και στη μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων. Επιπλέον οι πολλαπλές μετακινήσεις εντός του νομού αλλά και σε όμορες περιοχές εκτός Αττικής αποτελούν έναν παράγοντα κινδύνου για πολλαπλές μεταδόσεις. Συγκεντρώσεις σε πλατείες διαφόρων ειδών εκδηλώσεις και υπαίθρια θεάματα είναι κατά τους ειδικούς πηγές εν δυνάμει υπερμεταδόσεων.

Για τον λόγο αυτό αυτοί είναι οι τομείς για τους οποίους επιβλήθηκαν μέτρα Το ίδιο και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εάν δεν τηρούνται τα μέτρα που ορίζουν αποστάσεις συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στα τραπέζια αποφυγή ορθίων.

Πηγή: «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»

-Ad-