Κορονοϊός – Ελλάδα: Συγκλονίζει o 25χρονος που νοσηλευόταν στην Εντατική – Τι δήλωσε

O 25χρονος Πέτρος που βρέθηκε από την Τήνο να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική του Ασκληπιείου Βούλας και μάλιστα χωρίς να έχει το παραμικρό υποκείμενο νοσήμα, στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τον κορονοϊό.

Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του στην εντατική έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό.

«Εγώ πραγματικά δεν είχα κανένα νόσημα, γενικά είμαι πολύ αθλητικός, δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ, δεν κάνω χρήση φαρμάκων, γενικά η ζωή μου είναι πολύ υγιεινή και αθλητική. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα καταλήξω κάπως έτσι» περιγράφει.

Για 4 ημέρες είχε 40 πυρετό που δεν έπεφτε,το τρίτο τεστ ήταν θετικό και τότε στήθηκε μία γέφυρα ζωής από την Τήνο στην Αθήνα.

«Αποφασίστηκε και ήρθε ελικόπτερο και με πήρε μέσα σε κάψουλα γιατί είχα τον ιό εν τέλει. Με βάλανε σε κώμα στη Σύρο από εκεί και πέρα δεν καταλάβαινα τίποτα , διασωληνώθηκα, με φέρανε στην Αθήνα στο Ασκληπιείο της Βούλας και μπήκα στη ΜΕΘ μέσα σε καταστολή. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της εντατικής» προσθέτει.

Ο οργανισμός του αντέδρασε και τότε ήρθε η σοκαριστική εμπειρία της εντατικής.

«Έπαθα ένα σοκ γιατί δεν ήξερα που βρίσκομαι και τι κάνω, οι γιατροί ήρθαν κατευθείαν μου λένε είσαι καλά, τι κάνεις;»

Ο 25χρονς Πέτρος θυμάται να τον ρωτούν αν καταλαβαίνει τι γίνεται και που βρίσκεται, να απαντά και να έχει επίγνωση ότι πηγαίνει στην Αθήνα από τη Σύρο και ότι θα μπει σε κώμα.

Όπως αναφέρει καταλάβαινε τι του συμβαίνει κι η εμπειρία στην εντατική ήταν δύσκολη.

«Είσαι μόνος σου, δεν έχεις επικοινωνία με τους δικούς σου. Δεν ήξερα εάν γνωρίζουν για εμένα, εν τέλει μου είπαν οι γιατροί ότι τους ενημερώνουν καθημερινά. Δεν έχεις κινητό, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν άνθρωπό σου. Το μόνο που γίνεται είναι να μαθαίνουν οι δικοί σου μέσω των γιατρών την κατάστασή σου» προσθέτει.

Πλέον νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο, ο οργανισμός του όμως είναι αρκετά ταλαιπωρημένος. Με δυσκολία στέκεται όρθιος, δυσκολεύεται ακόμη και να μιλήσει.

«Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους νέους της ηλικίας μου, καταλαβαίνω, παρακολουθώ το τι γίνεται στην ηλικία μου μέσω των social media, είναι ότι δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε να προσέχουν , θέλει ιδιαίτερη προσοχή, εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει την εμπειρία που πέρασα εγώ» αναφέρει.

«Είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι κάτι χρονοβόρο. Καταλαβαίνετε ότι ακόμα και τώρα αναρρώνω και ακόμα και όταν βγω σε λίγες ημέρες από εδώ, θα συνεχίσω να πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός , να κάνω φυσικοθεραπείες . Το σώμα έχει πάθει ζημιά. Πρέπει δηλαδή για να επανέλθω να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά. Έχουν ατονήσει πάρα πολύ οι μύες.» προσθέτει περιγράφοντας πως πλέον περπατά και το σώμα του είναι τόσο καταβεβλημένο που δεν μπορεί να κρατήσει το σώμα του όρθιο, δεν μπορεί να κάνει βήματα άνετα.

«Δηλαδή κουράζομαι να πάω από εδώ μέχρι το μπάνιο να σας το πω έτσι απλά», εξηγεί.

Μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει πως κόλλησε. «Δεν γνωρίζω από που κόλλησα. Στο οικείο μου περιβάλλον δεν έχει κανένας τον ιό. Δεν έχω καμία ιδέα από που κόλλησα τον ιό, αλλά με βρήκε. Είναι κάτι που μπορεί να σε βρει παντού. Μπορεί να ακουμπήσεις κάτι που είχε ακουμπήσει κάποιος που ήταν μολυσμένος με τον ιό και δεν το γνώριζε και να το πάρει ο οργανισμός σου» δηλώνει και τονίζει πως δεν βρίσκει λόγια να ευχαριστήσει γιατρούς και νοσηλευτές που έδωσαν μαζί του αυτό τον αγώνα.

Πηγή: skai

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Newsique.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ
11 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας: Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, η δίκαιη λαϊκή οργή δεν μπορεί να «νοθευτεί»
10 Μαρτίου, 2025
Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού
10 Μαρτίου, 2025
Ματ Ντέιμον για «Οδύσσεια»: «Τα γυρίσματα πάνε πολύ καλά»
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Ελλάδος: Με Καρέτσα οι κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα playoffs του Nations League
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο: «Κενές οι κατηγορίες της Δύσης περί ρωσικής δολιοφθοράς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»
10 Μαρτίου, 2025
ΕΛ.ΑΣ: 265 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία την τελευταία εβδομάδα
10 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Απροκάλυπτες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας»
10 Μαρτίου, 2025
Κανάκης για Οικονόμου: «Δεν έχει ειπωθεί πιο απάνθρωπο σχόλιο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία»
10 Μαρτίου, 2025
Στις 18 Μαρτίου η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εξοπλιστικά
10 Μαρτίου, 2025