Κορονοϊός Ελλάδα: Συναγερμός από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα άλλα 43 τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα 36 εξ αυτών, μάλιστα, ήταν εισαγόμενα και εντοπίστηκαν κατά την διενέργεια ελέγχων στον Προμαχώνα.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων (20) αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Ακόμη, τέσσερα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης. Δύο κρούσματα εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου. Ένα νέο κρούσμα εντοπίζεται στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής.

Σε 193, δε, ανέρχονται οι θάνατοι, καθώς απεβίωσε 83χρονη, νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» με υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.562, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. Τα 852 κρούσματα (23,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. To 90,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ανησυχία για τα πανηγύρια
Όλα αυτά ενώ οι επιστήμονες προβληματίζονται για το αν πρέπει να συνεχιστούν τα πανηγύρια, μετά τα περιστατικά που υγειονομικά χαρακτηρίστηκαν εκτός ελέγχου το Σαββατοκύριακο, όχι μόνο στην επαρχία, αλλά και στο Άλσος Στρατού στο Γουδή.

«Δεν μπορούσε σε μία πανήγυρη να ελεγχθεί αυτό το πράγμα, σηκώθηκαν οι περισσότεροι στο χορό. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ή θα γίνονται ή δεν θα γίνονται τα πανηγύρια» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης υπήρχε νόμιμη άδεια και η σύσταση από τον ΕΟΔΥ είναι να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα. «Με βάση τον νόμο 2601 προβήκαν σε ελέγχους και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα που αφορούν στη συγκεκριμένη κατηγορία θεαμάτων» ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.