Κορονοϊός Ελλάδα: Συναγερμός με δύο υγειονομικές «βόμβες»

Συναγερμό έχει σημάνει σε επιστήμονες και αρχές ο εντοπισμός 11 νέων κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα. Συνεργεία του ΕΟΔΥ μετέβησαν χθες στην περιοχή και πήραν 652 δείγματα. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές και για τη συρροή κρουσμάτων που εντοπίστηκε σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς στο νοσοκομείο «Ελπίς».

«Συναγερμό» σήμανε στον θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και στις αυτοδιοικητικές Αρχές της Λάρισας, ο εντοπισμός 11 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Η νέα «έκρηξη» κρουσμάτων εικάζεται πως ξεκίνησε από το συνωστισμό που παρατηρήθηκε στην κηδεία ενός 50χρονου Ρομά, ο οποίος κατέληξε από κορονοϊό.

Πολυάριθμα συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη βοήθεια της αστυνομίας, πήραν σήμερα 652 νέα δείγματα μέσα από τον οικισμό.

Την ίδια ώρα, αναστάτωση προκλήθηκε στο νοσοκομείο Ελπίς από τη συρροή κρουσμάτων σε εργαζόμενους και ασθενείς, σε δύο διαφορετικές κλινικές.

Δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν μαζί με τον ασθενή 0 στη Γ΄ Χειρουργική κλινική, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ακολούθησαν δύο ειδικευόμενοι γιατροί και μία νοσηλεύτρια της κλινικής, καθώς και μία ειδικευόμενη γιατρός της Καρδιολογικής κλινική.

25 εργαζόμενοι μπήκαν προληπτικά σε καραντίνα, ενώ η Γ΄ Χειρουργική κλινική βγήκε εκτός εφημερίας.