Κορονοϊός Ελλάδα: Θετικοί στον ιό παππούς, πατέρας και εγγονός!

Σοβαρή αλλά σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του 85χρονου από χωριό της Λέσβου που νοσηλεύεται από χθες το πρωί στη μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου Μυτιλήνης και διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί ο γιος του 85χρονου και ο εγγονός του, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Ο γιος εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, ενώ ο εγγονός είχε τις τελευταίες ημέρες χαμηλό πυρετό. Περισσότερα από δέκα άτομα από το στενό περιβάλλον της οικογένειας τα οποία ιχνηλατήθηκαν και υποβλήθηκαν σε τέστ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν αρνητικά στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο γιος του 85χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό είχε επαφές με δύο μοναχούς από τη βόρεια Έλλάδα, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί τη Λέσβο την 1η Ιουλίου και φέρεται να έφεραν το κορονοϊό στο νησί. Ήδη έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών των δύο μοναχών.

Από χθες το μεσημέρι ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου ενώ έκλεισε από χθες Τρίτη 14 Ιουλίου στις 10 το βράδυ και θα παραμείνει κλειστό έως τις 8 το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2020 το Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου, με απόφαση της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου καθώς θα πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων.

Η απόφαση για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Καλλονής πάρθηκε καθώς την Δευτέρα 13 Ιουλίου επισκέφτηκε το Κέντρο ο ένας γιος του 85χρονου για να δείξει τις εξετάσεις του πατέρα του στους γιατρούς. Προληπτικά οι γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή θα μπουν σε καραντίνα, ενώ ο ΕΟΔΥ προχώρησε στο κλείσιμο ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου στην Καλλονή, τα οποία είχε επισκεφτεί ο 85χρονος, ενώ έκλεισε και το κτηνιατρείο στο οποίο εργαζόταν ο εγγονός.

Από σήμερα το πρωί λειτουργεί προσωρινό Ιατρείο Έκτακτης Ανάγκης για επείγοντα περιστατικά στην πλατεία Καλλονής, σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Από χθες το μεσημέρι όταν έγιναν γνωστά τα τρία θετικά στον κορονοϊό κρούσματα, οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου τέθηκαν σε συναγερμό, ενώ πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, σε συνεργασία με όλους του εμπλεκόμενους φορείς, ενώ ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις σε δημοτικούς χώρους.

Τέλος, από σήμερα το πρωί τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο του νοσοκομείου Μυτιλήνης για τον Covid-19.

Πηγή: ΕΡΤ