Κορονοϊός Ελλάδα: Συναγερμός, χιλιάδες πέρασαν τα σύνορα χωρίς έλεγχο!

Χιλιάδες άτομα από την Αλβανία πέρασαν χθες από την Κακαβιά, χωρίς κανένα έλεγχο. Όπως κατέγραψε η κάμερα του Μega, φτάνουν στα σύνορα με λεωφορεία και στη συνέχεια περνούν πεζοί τα σύνορα.

Παρά το γεγονός ότι οι διελεύσεις από την Αλβανία αυξάνονται, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αναχώρησαν. Κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος δεν πραγματοποιείται πλέον στην Κακαβιά.

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής είναι ανάστατοι και φοβούνται τα χειρότερα. Έως τις 18 Ιουλίου 8 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κακαβιά και 170 στον Προμαχώνα.

Η αύξηση των διελεύσεων την τελευταία εβδομάδα στις 12 χερσαίες πύλες της χώρας, σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Συγκεκριμένα 20.331 διελεύσεις έγιναν από Αλβανία, 8049 από Βουλγαρία, 16358 από Βόρεια Μακεδονία και 4235 από Τουρκία, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται εκείνες από Προμαχώνα.

Έτσι, Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας, εισηγήθηκαν νέα μέτρα. Έτσι από τα μεσάνυχτα της Τρίτη, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής και οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται να συμπληρώνουν το PLF καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης.

Τέλος οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου.

Από αύριο και κάθε Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς επιστρέφει στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που θα λαμβάνουν οι αρχές.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύρος-Βουτσίνος: «Έλαβα αγωγή απ’το Κράτος ότι μου παίρνει τα κτήματα γιατί λέει δεν μου ανήκουν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Τραμπ – Ζελένσκι: «Δεν είναι σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Βρέθηκαν τρία καταγραφικά από την διαδρομή που ακολούθησε ο 39χρονος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Πήρε προαγωγή ο ψυχίατρος που είχε εξετάσει τον 33χρονο που παρέσυρε με το όχημά του την άτυχη Ράνια
21 Φεβρουαρίου, 2025
Μαγνησία: Πειθαρχική δίωξη στον διευθυντή σχολείου όπου μαθητής τραυμάτισε συμμαθητές του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εurobasket 2025: Η Εθνική… άλωσε στην παράταση 93-89 την Τσεχία και πέρασε στα τελικά με υπογραφή Παπαπέτρου και Τολιόπουλου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025