Κορονοϊός – Εμβόλια: «Πανδημία» πλαστών πιστοποιητικών – Συναγερμός σε όλη τη χώρα

Το ένα μετά το άλλο αποκαλύπτονται τα «κρούσματα» πλαστών πιστοποιητικών, με τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα να έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών.

«Έχουμε προτεραιοποιήσει προς έλεγχο άλλα 10 εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να διακριβώσουμε αν υπάρχει οποιαδήποτε παρατυπία.(Ερευνάμε) ενδείξεις ανώμαλων μοτίβων π.χ. μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών. Πάμε το κοιτάμε, μπορεί να δικαιολογείται», λέει ο Άγγελος Μπίνης, διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

ΕΔΕ για 4 εργαζομένους στο «Γεννηματάς»

Μέχρι τη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού του Παλαμά.

Τα πλαστά πιστοποιητικά έλαβαν δύο τραυματιοφορείς και μια νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ, αλλά και η αδερφή της υπαλλήλου στο κέντρο υγείας Παλαμά που εργάζεται στο Γεννηματά στο γραφείο κίνησης.

«Θεωρώ ότι μέσω της αδερφής της υπαλλήλου του κέντρου υγείας Παλαμά που είναι διοικητική υπάλληλος στο Γεννηματάς. Και ελέγχεται κι αυτή για το πλαστό πιστοποιητικό», λέει ο Πέτρος Κετικίδης, αντιπρόεδρος εργαζομένων Γεννηματάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους 4 υγειονομικούς, οι οποίοι χτες ομολόγησαν την πράξη τους.

«Είπαν ότι ήταν λάθος τους και το έχουν μετανιώσει. Αλλά τώρα θα υποστούν τις συνέπειες».

Σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη, και οι τρεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου, πλην της διοικητικής υπαλλήλου, εργάζονται στην εντατική.

«Θα πρέπει να τεστάρονται και οι εμβολιασμένοι είτε με rapid tests είτε με τεστ αντισωμάτων, έτσι, αν είναι κάποιος ανεμβολίαστος, θα φανεί».

«Δεν το έκαναν για τα χρήματα»

Στενός συγγενής των δύο διοικητικών υπαλλήλων που μοίρασαν τα πλαστά πιστοποιητικά σε φίλους, συγγενείς και υγειονομικούς, μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και υποστηρίζει πως οι δύο αδερφές δεν είχαν οικονομικό κίνητρο.

«Δεν υπήρχε ούτε ότι ήταν θέμα χρηματικό. Μια χαρά ήτανε, δόξα τω Θεώ οικονομικά. Δεν είχανε θέμα. Απλώς ό,τι έγινε, έγινε το θέμα ότι δε θέλανε, φοβόντουσαν το εμβόλιο και έτσι βρήκανε λύση να κρατήσουνε τη δουλειά τους. Αυτό πιστεύω εγώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μοίρασαν τα πλαστά πιστοποιητικά σε συγγενείς που αντιμετωπίζουν όλοι προβλήματα υγείας.

«Θέματα υγείας είχανε, έχουνε. Και η Γ… έχει θέματα υγείας που έχει κάνει αφαίρεση νεφρού και ο άντρας της, οποίος το έχει κάνει κανονικά το εμβόλιο, πιο πριν απ’ ό,τι έχω ακούσει, και τα αδέρφια της έχουν κάποια θέματα υγείας. Καθαρά έγινε για το ότι φοβόντουσαν το εμβόλιο, τόσα ακούγανε, όπως και εγώ ο ίδιος, δεν έχω κάνει το εμβόλιο. Θα μπορούσα και εγώ αν ήξερα κάτι να πάω να πάρω και εγώ το πιστοποιητικό».

Πλαστά πιστοποιητικά & στην Ικαρία

Τελευταίο κρούσμα των πλαστών πιστοποιητικών, στην Ικαρία. Στο στόχαστρο 1 γιατρός και 1 νοσηλευτής.

«Έχω καταγγελία επώνυμη με ονόματα. Με όνομα συγκεκριμένο που μου κατήγγειλε ότι έγινε ‘μαϊμού’ εμβολιασμός – δύο τουλάχιστον που υπέπεσαν στην αντίληψη της στο εμβολιαστικό κέντρο στον Άγιο Κήρυκο», λέει ο Σωτήρης Δρούλιας, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ικαρίας.

Παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει φτάσει στο γραφείο της διοίκησης, ο διοικητής, μιλώντας στο LIVE NEWS, αποκάλυψε πως έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για ΕΔΕ.

«Ήδη συντάσσεται το έγγραφο για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που θα γίνει στο νοσοκομείο της Ικαρίας αλλά θα γίνει και παράσταση και στο γραφείο Εισαγγελίας Σάμου», λέει ο Νικόλαος Στεφανής, διοικητής νοσοκομείων Σάμου- Ικαρίας.

«Αφορά στην ουσία τον γιατρό που ήταν στο εμβολιαστικό κέντρο και δύο συναδέλφους που πήγαν εκεί κι έκαναν τον εμβολιασμό «μαϊμού». Δηλαδή τρία άτομα μου φωτογράφισε», σημειώνει ο κ. Δρούλιας.

Ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου βρίσκεται σε αναστολή όπως άλλωστε 23 ακόμη ανεμβολίαστοι συνάδελφοί του.

Πηγή: mega

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φως στο Τούνελ: Ξεσπά ο πατέρας του μωρού στην Αμαλιάδα – «Στο παιδί μου μπήκε χέρι για να πεθάνει»
19 Οκτωβρίου, 2024
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το κέντρο της Αθήνας – Αύριο ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος
19 Οκτωβρίου, 2024
ΗΠΑ: Μπρα ντε φερ μεταξύ Χάρις και Τραμπ στον δρόμο προς τις αμερικανικές εκλογές
19 Οκτωβρίου, 2024
Φως στο Τούνελ: Θάνατος βρέφους στην Αμαλιάδα – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Τι λέει η φίλη της μητέρας
19 Οκτωβρίου, 2024
Έρχονται αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις – Τι ισχύει για εισφορά αλληλεγγύης και προσωπική διαφορά
19 Οκτωβρίου, 2024
37χρονος γνωστός επιχειρηματίας έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας και σκοτώθηκε
19 Οκτωβρίου, 2024
Καύσιμα: Πόσο επηρεάζει η κρίση στη Μέση Ανατολή τις τιμές
19 Οκτωβρίου, 2024
Νίκη Κεραμέως: Τι είπε για μισθούς, συντάξεις, αυξήσεις μισθών και ειδική εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων
19 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αναβάτης της μηχανής που παρέσυρε και εγκατέλειψε 27χρονο πεζό στην οδό Λαγκαδά
19 Οκτωβρίου, 2024
Λίβανος: Τέσσερις νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στο ανατολικό τμήμα – Δύο βομβαρδισμοί εναντίον των νοτίων προάστιων της Βηρυτού
19 Οκτωβρίου, 2024