Κορονοϊός – Εμβόλιο: Ξεκινούν δοκιμές σε ανθρώπους

Η Βρετανία στρέφει τις προσπάθειές της στην εξεύρεση ενός εμβολίου και ήδη δύο από τις κορυφαίες προσπάθειες που γίνονται ανά τον κόσμο, συμβαίνουν στη Βρετανία, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους πιθανού εμβολίου που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα ξεκινήσουν την Πέμπτη.

Στην ερευνητική ομάδα της Οξφόρδης, ανέφερε, διατίθενται 20 εκατομμύρια λίρες για την επιτάχυνση των δοκιμών σε ανθρώπους, από την ερχόμενη Πέμπτη – αν και για κάτι τέτοιο, υπό κανονικές συνθήκες, θα απαιτούνταν χρόνια, όπως είπε.

Άλλα 22 εκατομμύρια λίρες διατίθενται στο Imperial College του Λονδίνου, προκειμένου να υποστηριχθεί η δεύτερη φάση των δοκιμών για εμβόλιο, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση επενδύει και στις δυνατότητες παραγωγής των εμβολίων ώστε εάν υπάρξει πρόοδος να κατασκευαστούν άμεσα σε μεγάλη κλίμακα.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα που παρουσίασε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), τα οποία δείχνουν 40% περισσότερους θανάτους, έξω από τα νοσοκομεία, ο Μάτ Χάνκοκ δήλωσε ότι το 40% δεν είναι σωστός αριθμός, όπως φαίνεται και από τις διαφάνειες δεδομένων που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση.