Κορονοϊός: Ενισχύεται με προσωπικό το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πρόσθετες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που θα μπορούν να λάβουν εκτάκτως άδεια από την υπηρεσία τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και μέτρα για την διευκόλυνση λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια τηλε-συνέντευξης Τύπου.

Οπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα υπογραφεί εντός της ημέρας νέα κοινή υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει σε περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων με προβλήματα υγείας (π.χ. πνευμονοπάθειες, μεταμοσχευμένοι κλπ) του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παραμένουν στο σπίτι. Για την χορήγηση αυτών των αναρρωτικών αδειών δεν θα είναι απαραίτητο να περάσουν από Υγειονομική Επιτροπή.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε πως ήδη είναι περίπου 15.000 οι εργαζόμενοι του Δημοσίου που έχουν λάβει άδεια ειδικού σκοπού επειδή έχουν την μέριμνα παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών. Πρόσθεσε ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες, σε συνργασία με τοΥπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους δημοσίου υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι και να συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις με τους προϊσταμένους τους.

Είπε ακόμη ότι εργαζόμενοι από υπηρεσίες που ανέστειλαν την λειτουργία τους όπως οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΑΠΗ, θα διατεθούν σε άλλα προγράμμα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι που απευθύνονται στους ηλικιωμένους οι οποίοι χρειάζονται περισσότερη φροντίδα στην παρούσα κατάσταση.

Κάθε υπουργείο διαμορφώνει το δικό του σχέδιο έκτακτης ανάγκης, είπε ο κ.Θεοδωρικάκος και δίνεται έμφαση ώστε οι πολίτες να μπορούν να εξυπηρετούνται κατά κανόνα τηλεφωνικά. Ως προς τα εκκρεμή υπηρεσιακά αιτήματα δημοσίων υπαλλήλων, χορηγείται παράταση των προθεσμιών κατά δύο μήνες ώστε να μην παρέλθουν άπρακτες και να εξεταστούν κανονικά.