Κορονοϊός: Ένοπλοι διαδήλωσαν μέσα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν εναντίον των μέτρων περιορισμού

Διαδηλωτές, αρκετοί εξ αυτών οπλισμένοι, μπήκαν — νομότυπα — χθες Πέμπτη στο Καπιτώλιο της αμερικανικής πολιτείας Μίσιγκαν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών, για να απαιτήσουν χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών που παραμένουν σε εφαρμογή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Δεκάδες διαδηλωτές, αρκετοί εφοδιασμένοι με τουφέκια, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Καπιτωλίου, της έδρας του κοινοβουλίου του Μίσιγκαν στην πόλη Λάνσινγκ, την πρωτεύουσα. Κανένας τους δεν φόραγε μάσκα, αν και ορισμένοι είχαν μαντίλια στα πρόσωπα. Αρκετοί φώναξαν όταν μασκοφορεμένοι αστυνομικοί στάθηκαν μπροστά τους για να τους εμποδίσουν να μπουν, απαιτώντας να τους αφήσουν να περάσουν.

«Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια φωνάζουν προς εμάς», ανέφερε μέσω Twitter η Ντέινα Ποουλχάνκι, γερουσιάστρια του Μίσιγκαν, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία στην οποία τουλάχιστον ο ένας από τους εικονιζόμενους είχε εμφανώς περασμένο με αορτήρα ένα τουφέκι στην ράχη του.

«Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου που έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα φόρεσαν», πρόσθεσε η τοπική πολιτικός.

Έξω από το Καπιτώλιο, διαδηλωτές κράταγαν ένα πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν σύνθημα εναντίον του περιορισμού με φωτομοντάζ που μετατρέπει τη δημοκρατική κυβερνήτρια της πολιτείας Γκρέτσεν Γουίτμερ στον Αδόλφο Χίτλερ.

Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Το Μίσιγκαν ενωμένο υπέρ της ελευθερίας» οργάνωσε την κινητοποίηση της Πέμπτης, την οποία βάφτισε «αμερικανική πατριωτική συγκέντρωση».

Η αστυνομία εξήγησε στο NBC News ότι είναι νόμιμη η οπλοφορία μέσα στο Καπιτώλιο, όπως και στην υπόλοιπη πολιτεία Μίσιγκαν.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά τον Απρίλιο που διαδηλωτές, αρκετοί οπλισμένοι, συγκεντρώθηκαν στο Λάνσινγκ για να απαιτήσουν να αρθούν άμεσα τα μέτρα περιορισμού στο Μίσιγκαν, πολιτεία όπου οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεπερνούν τους 3.500, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Παρά τις διαδηλώσεις πάντως, η διαχείριση της κρίσης από την κυβερνήτρια Γουίτμερ χαίρει γενικής αποδοχής, σύμφωνα με πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην πολιτεία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σουηδία: Δεν θα μας εκφοβίσουν οι προκλήσεις της Μόσχας
22 Νοεμβρίου, 2024
Προϋπολογισμός: 16 ερωτήσεις και απαντήσεις για την οικονομία
22 Νοεμβρίου, 2024
Αεροδρόμια: Άνοδος 8,9% στην επιβατική κίνηση στο δεκάμηνο
22 Νοεμβρίου, 2024
Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια της διαπλοκής
22 Νοεμβρίου, 2024
Πολάκης: Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε την αντεπίθεση
22 Νοεμβρίου, 2024
Κρατούμενος στις φυλακές Χανίων έκρυβε ναρκωτικά στο κελί του
22 Νοεμβρίου, 2024
Ξέσπασε ο Κουσουλός: Ρε δεν ντρέπεστε;
22 Νοεμβρίου, 2024
Αλέξης Τσίπρας: Η λατρεία της εικόνας διείσδυσε και στην πλευρά της προόδου
22 Νοεμβρίου, 2024
Συνάντηση Στυλιανίδη με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών στην Κωνσταντινούπολη
22 Νοεμβρίου, 2024
Ζελένσκι: Ο Πούτιν πρέπει να νιώσει τις πραγματικές συνέπειες των πράξεών του
22 Νοεμβρίου, 2024