Κορονοϊός: Επικοινωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, Προβληματισμένος με την Πολιτεία ο Αρχιεπίσκοπος

Προβληματισμένος εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος από την επιλογή της πολιτείας να μην αναλάβει την ευθύνη για το κλείσιμο των εκκλησιών λόγω της δραματικής εξάπλωσης του κορoνοϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγη ώρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την στάση της κυβέρνησης στο θέμα, αλλά συγχρόνως εμφανίστηκε αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη πιθανότατα για αναστολή της λειτουργίας των ναών. Ωστόσο ο κ.κ. Ιερώνυμος φέρεται να είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως την ευθύνη για την αναστολή της λειτουργίας των εκκλησιών έπρεπε να έχει αναλάβει προ πολλού η Πολιτεία ανακοινώνοντας το σχετικό μέτρο. Κατά τις πληροφορίες το ίδιο έπρεπε να πράξει για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι αποκλειστικά των ορθόδοξων εκκλησιών.

Eπίσης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος φέρεται να έχει την αίσθηση ότι η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στον ίδιο για να αντιμετωπίσει τους ακραίους, ενώ η ίδια δεν θέλει να επωμισθεί πολιτικό κόστος.

Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνομιλία τους ενθάρρυνε τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει πρωτοβουλίες ώστε η Εκκλησία της Ελλάδος να συμβάλει με την συμπεριφορά της και το έργο της στην κοινή προσπάθεια όλης της ελληνικής κοινωνίας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

-Ad-