Κορονοϊός – Επιπέδωση καμπύλης: Η θέση της Ελλάδας (pic)

Η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης, σύμφωνα με συγκριτική πανευρωπαϊκή αναλυτική έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από τη δεξαμενή σκέψης Bridge Tank και αναπαράγεται από διεθνή πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης.

Η έκθεση του Bridge Tank συγκρίνει το ξέσπασμα του κορονοϊού στις δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα χάρη στα έγκαιρα και αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κατάφερε να επιπεδώσει την επιδημική καμπύλη και να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Η συγκριτική έκθεση χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα εντυπωσιακή την αντίθεση μεταξύ της Ελλάδας –«η οποία ανέστειλε δημόσιες εκδηλώσεις και έκλεισε τα σχολεία πριν από τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων»- και της Ισπανίας – «η οποία έλαβε παρόμοιες αποφάσεις σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο της επιδημίας».

Ο πρόεδρος του Bridge Tank, Joel Ruet δήλωσε ότι τέσσερις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων COVID-19 σε κάθε χώρα, χρειάστηκαν 19 ημέρες για να διπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, το οποίο είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα κατάφερε με επιτυχία την επιπέδωση της επιδημικής καμπύλης. Στο άλλο άκρο του φάσματος, προσθέτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζει ακόμη ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στη λίστα των χωρών με την καλύτερη επίδοση, η Ελλάδα ακολουθείται από την Τσεχία και τη Ρουμανία, ενώ η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο συγκαταλέγονται στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη νόσο.

Η έκθεση, τέλος, αναφέρει ότι στη Γερμανία, αν και τα περιοριστικά μέτρα εφαρμόστηκαν σχετικά αργότερα και όχι πλήρως, ο αριθμός των θανάτων δεν έχει φτάσει στα επίπεδα των γειτονικών χωρών της, αλλά εξακολουθεί να αυξάνεται γρήγορα.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΗΠΑ: Πέθανε ο Ραούλ Γκριχάλβα
14 Μαρτίου, 2025
Φιορεντίνα – Παναθηναϊκός 3-1: Αποκλείστηκαν και οι Πράσινοι
14 Μαρτίου, 2025
Συκιές Θεσσαλονίκης: Βρέθηκαν δύο νέοι ομαδικοί τάφοι εκτελεσμένων του Επταπυργίου
13 Μαρτίου, 2025
Έγκεντε για δηλώσεις Τραμπ: «Έως εδώ και μη παρέκει»
13 Μαρτίου, 2025
Τραμπ: Θέμα χρόνου η προσάρτηση της Γροιλανδίας
13 Μαρτίου, 2025
Τραυμάτισε πάπια με ψαροντούφεκο και απείλησε να κάψει περιοίκους που του έκαναν παρατήρηση
13 Μαρτίου, 2025
Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: «Η αδράνεια της κυβέρνησης αφήνει τη Σαντορίνη στην αβεβαιότητα»
13 Μαρτίου, 2025
Ολυμπιακός – Μπόντο Γκλιμτ 2-1: Κέρδισαν αλλά αποκλείστηκαν οι Ερυθρόλευκοι
13 Μαρτίου, 2025
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την απόφαση αθώωσης της εισαγγελέα Κέρκυρας για τις χαμένες δικογραφίες
13 Μαρτίου, 2025
Χατζηδάκης: Η μεταρρύθμιση οδήγησε σε υπερδιπλασιαμό των ρυθμισμένων οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού
13 Μαρτίου, 2025