Κορονοϊός: Επίσημο! Τι θα γίνει με Super League

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξειδίκευσε τα νέα μέτρα που ισχύουν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Μεταξύ αυτών υπάρχουν μέτρα που επηρεάζουν και τον τομέα του αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τους ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων θα συνεχιστούν κανονικά ανεξάρτητα αν μια ομάδα έχει έδρα στο επίπεδο Α ή στο επίπεδο Β.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στο επίπεδο Α στον αθλητισμό επιτρέπονται προπονήσεις και δραστηριότητες χωρίς θεατές. Στο επίπεδο Β, όμως, αναστέλλεται κάθε αθλητική δραστηριότητα, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Μέσα σε αυτές, είναι οι αγώνες της Super League και της Basket League με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν συμφωνηθεί και θα πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα. Όπως είχαμε εξηγήσει, η εισήγηση αυτή είχε γίνει με τη λογική ότι οι ομάδες κάνουν διαρκώς τεστ για να τηρούν τα πρωτόκολλα, συνεπώς υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια ελέγχου της κατάστασης.

Παράλληλα, δίνεται «πράσινο» φως στις ελληνικές ομάδες να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις (Champions League, Europa League στο ποδόσφαιρο, Euroleague στο μπάσκετ), τηρώντας επίσης τα πρωτόκολλα που έχουν συμφωνηθεί με τις διεθνείς ομοσπονδίες UEFA και FIBA, όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.