Κορονοϊός: Έρχονται νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας

Την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με την πανδημία του κορονοϊού, εξέφρασε για μια ακόμη φορά η καθηγήτρια Παιδιατρικής λοιμωξιολογίας κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, κρούοντας παράλληλα καμπανάκι κινδύνου για την ενδοοικογενειακή μετάδοση του κορονοϊού.

Η ίδια, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε ιδιαιτέρως κρίσιμες τις ημέρες που διανύουμε, ζητώντας από τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί και να τηρούν τα μέτρα ενόψει και την επερχόμενης κακοκαιρίας.

Από τα 1.410 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στην Αττική εντοπίστηκαν τα 762 με την αναλογία των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού στους περισσότερους τομείς να προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Στη Θεσσαλονίκη οι νέες μολύνσεις ανέρχονται στις 128, ενώ στην Αχαΐα άγγιξαν τις 95, ακολουθεί η Εύβοια με 56.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Κεντρικό Τομέα Αθηνών, όπου καταγράφηκαν 194 κρούσματα, ενώ και στον Νότιο Τομέα Αθηνών, στον οποίο εμφανίζονται 124 νέες μολύνσεις.

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει επιβάρυνση, ενώ έχει αυξηθεί και ο αριθμόw των τεστ, με τους ασθενείς που εισέρχονται ημερησίως στα νοσοκομεία να ανέρχονται σε 200.

Η καθηγήτρια εξέφρασε την ανησυχία της για την Αττική, την Αχαΐα και την Εύβοια που το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά αυξημένο, με την πόλη της Χαλκίδας να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, επηρρεάζοντας και τον διπλανό νομό Βοιωτίας.

«Ο πραγματικός αριθμός των φορέων, αν βάλουμε και τους ασυμπτωματικούς είναι μεγαλύτερος από τα 10.000 ενεργά κρούσματα», σημείωσε και εκτίμησε πως με την αύξηση των κρουσμάτων θα επιβαρυνθούν σημαντικά και οι ΜΕΘ. Η ίδια τόνισε πως η πληρότητα ΜΕΘ COVID σε όλη την επικράτεια ανέρχεται σε 51%, ενώ στην Αττική η κατάσταση είναι οριακή με το ποσοστό να έρχεται σε 83%.

Η κ. Παπαευαγγέλου επισήμανε ότι την επόμενη εδομάδα θα δοθούν νέες οδηγίες για την χρήση μάσκας, καλώντας επίσης τους πολίτες να προσέχουν ποιον βάζουν στο σπίτι.