Μια σημαντική ιατρική ανακάλυψη που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στην θεραπεία του νέου κορονοϊού.
Ελπίδες για την καταπολέμηση του Covid – 19 γεννά μια νέα επιστημονική ανακάλυψη που είδε το φως της δημοσιότητας.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ – σύμφωνα με το Science – ανακάλυψαν στην πρωτεΐνη S (ακίδα) του SARS-CoV-2 μια… θήκη στην οποία μπορούν να «μπουν» φαρμακευτικές ουσίες.
Αυτό θεωρητικά θα μπορούσε να σταματήσει τον ιό από το να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα.
Οι ερευνητές λένε ότι η ανακάλυψή τους, που δημοσιεύθηκε σήμερα (22/9) στο περιοδικό Science, πιθανόν να «αλλάζει το παιχνίδι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Υποστηρίζουν δε ότι μικρά μόρια (αντι-ιικά φάρμακα) που στοχεύουν αυτή την «τσέπη» θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξάλειψη της νόσου COVID-19
Κορυφαίος λοιμωξιολόγος ελπίζει ότι θα υπάρξει εμβόλιο το 2021
Ο κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν ελπίζει ότι «θα υπάρξει εμβόλιο κατά του κορονοϊού τον επόμενο χρόνο. Τα πρώτα εμβόλια δεν θα είναι πιθανόν τέλεια.
Μπορεί να μην επιδρούν με τόσο δραστικό τρόπο όπως θα το επιθυμούσαμε, αλλά τρέφω την ελπίδα ότι θα υπάρξει εμβόλιο κατά του Sars-CoV-2 το επόμενο έτος. Ολόκληρη η στρατηγική μας (για την αντιμετώπιση του κορονοϊού) βασίζεται σε αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα του Βερολίνου «Tagesspiegel».
Όταν ρωτήθηκε για τις αμφιβολίες συναδέλφων του για το εάν θα υπάρξει ποτέ εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο διαπρεπής λοιμωξιολόγος απάντησε: «Θα ήθελα να ακούσω τους λόγους μιας τόσο θεμελιώδους αμφιβολίας. Σίγουρα δεν είναι εγγυημένο ότι θα μπορέσουμε να εμβολιασθούμε τον επόμενο χρόνο, αλλά η εκτίμησή μου είναι πιο θετική», τόνισε.