Κορoνοϊός – ΕΣΥ: Αγγίζει το 80% η πληρότητα

Άκαρπες έχουν αποβεί οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας προκειμένου να στηριχθεί εμπράκτως το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο βρίσκεται πλέον στα όρια της αντοχής του στη μάχη κατά του κορoνοϊού. Όπως όλα δείχνουν, η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών είναι προ των πυλών.

Στα όρια του βρίσκεται το σύστημα υγείας με τους διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ Covid να ανέρχονται σε 672, αριθμός που αποτελεί «μαύρο» ρεκόρ, ενώ υψηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων εισαγωγών, οι οποίες ανέρχονται στις 513.

Η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της 19ης Μαρτίου, αγγίζει το 80%, ενώ η κάλυψη των απλών κλινών Covid ανέρχεται στο 54,52%.

Στο μεταξύ, χωρίς να βρεθεί η χρυσή τομή έληξε χθες η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων με βασικό θέμα την ανεύρεση 200 παθολόγων, πνευμονολόγων και αναισθησιολόγων προκειμένου να ενταχθούν εκτάκτως στο ΕΣΥ. Μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργού 60 γιατροί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας μετά τη χθεσινοβραδινή επίσκεψή του στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” απηύθυνε δραματική έκκληση για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από ιδιώτες γιατρούς. «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη», τόνισε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Για ρατσιστικό σχόλιο κατηγορεί τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς το CDU
13 Φεβρουαρίου, 2025
Κολίνα: Το μυστικό που αποκάλυψε για το Μουντιάλ του 2002
13 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη - Τα ποσά
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Τα ποσά
13 Φεβρουαρίου, 2025
Αυστρία: «Γρήγορα νέες εκλογές», ζήτησε ο αρχηγός του ακροδεξιού FPÖ
13 Φεβρουαρίου, 2025
ΟΣΕ: Υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία ότι το τρένο στα Σεπόλια πέρασε με κατεβασμένες μπάρες και με την παρουσία του φύλακα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Επέστρεψε στην ψυχιατρική κλινική ο 42χρονος που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του στο Κερατσίνι
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ένιωσε αδιαθεσία και άφησε την τελευταία του πνοή
13 Φεβρουαρίου, 2025
Τροχαίο στην Πατησίων – Ανετράπη όχημα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Μηνιγγίτιδα – Ηράκλειο: «Ίσως το κόλλησε από το μάτι που έχει κάνει μεταμόσχευση»
13 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάστηκε μετά από 17 χρόνια ληστεία με λεία πάνω από 4 εκατ. ευρώ
13 Φεβρουαρίου, 2025