Minister of Health Vasilis Kikilias visits the General Hospital G. Gennimatas, Athens, March 5, 2020. / Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο Στο ΓΝΑ Γεννηματάς, Αθήνα, 5 Μαρίου, 2020

Κορονοϊός: Έτσι θα μπουν σε καραντίνα τα ελληνικά χωριά

Δυο χωριά, η Δαμασκηνιά και η Δραγάσια στην Κοζάνη, μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω κορονοϊού όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα βήματα της καραντίνας:

  • Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει παράσχει στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου έναν στρατιωτικό γιατρό και ένα νοσηλευτή.
  • Η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών έχει ενταλθεί για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, ώστε να συνδράμει στην προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Βοΐου για την τροφοδοσία, για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης των κατοίκων και για κάθε συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων με χρόνια νοσήματα.
  • Σε κάθε περίπτωση, αφορά στον κατ’ οίκον περιορισμό των κατοίκων και την προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους, εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των δύο χωριών.Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «υπήρχε ένας συγκεκριμένος πυρήνας μετάδοσης, μας προβλημάτισε και προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη απόφαση. Μια απόφαση την οποία δεν θέλουμε να ξαναπάρουμε, αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο και να το αντιληφθεί ο καθένας, ότι όταν νοσεί, όταν αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που μπορεί να μεταφέρει τη νόσο, δε μετακινείται προς πάσα κατεύθυνση. Είναι ένα μέτρο το οποίο εάν χρειαστεί θα το εφαρμόσουμε και ίσως και σε μεγαλύτερη κλίμακα».