Κορονοϊός – Eurogroup: Ανακοινώσεις στις 11:00

Οι υπουργοί Οικονομικών προσπαθούσαν όλο το βράδυ να καταλήξουν στα μέτρα για στην στήριξη των χωρών-μελών της ΕΕ ώστε να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός και οι ανακοινώσεις είναι προγραμματισμένες για τις 11 το πρωί.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου του συμβουλίου Λουίς Ρέγκο έγραψε νωρίτερα στο Twitter ότι «εργαζόμαστε σκληρά για να καταλήξουμε σε συμφωνία» κι αργότερα πως το Eurogroup βρίσκεται σε «καλό δρόμο» για να καταλήξει σε συμφωνία αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί.

«Η δουλειά για μια φιλόδοξη οικονομική πολιτική της ΕΕ σε αντίδραση στην COVID-19 είναι σε καλό δρόμο, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί. Η συνέντευξη Τύπου μεταφέρθηκε στις 10:00 ώρα Βρυξελλών (11:00 ώρα Ελλάδας). Καληνύχτα» ήταν η τελευταία ανάρτησή του εκπροσώπου του Μάριο Σεντένο.

Είχαν προηγηθεί τρεις αναβολές της επανέναρξης του Eurogroup, μετά τον πρώτο γύρο, μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζήτησαν τρόπους χρηματοδότησης της ευρωζώνης για να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορονοϊού.

Η απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών θα συνδυαστεί με την ένεση ρευστότητας που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκληρώνοντας την ευρωπαϊκή «απάντηση» στις προκλήσεις που έφερε για τις οικονομίες των χωρών η σαρωτική εξάπλωση του ιού.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του συμβουλίου αναφορικά με το κορονο-ομόλογο, η έκδοση του οποίου υποστηρίχθηκε σθεναρά από κάποιες χώρες αλλά προσέκρουσε στην εξίσου σθεναρή άρνηση άλλων.