Κορονοϊός: Φρικτό έγκλημα – Στραγγάλισε την 27χρονη σύντροφό του

Ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες δημιουργεί στην Ιταλία η γυναικοκτονία 27χρονης από τη Σικελία, την οποία στραγγάλισε ο σύντροφος της.

Σύμφωνα με έρευνες ο κίνδυνος για ραγδαία αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, είναι τεράστιος.

Το έγκλημα εκτυλίχθηκε στο Φούρτσι Σίκουλο, στη Μεσσήνη. Ο δράστης τηλεφώνησε στους αστυνομικούς για να καταγγείλει την πράξη του, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Το θύμα, ηλικίας 27 ετών, σπούδαζε, όπως και ο σύντροφός της, στην Ιατρική Σχολή της Μεσσήνης.

Προτού ειδοποιήσει τις αρχές, ο δολοφόνος επιχείρησε να αυτοκτονήσει, όμως η άφιξή τους στάθηκε σωτήρια για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Salvatore Cuzzocrea, όπου σπούδαζε το ζευγάρι, η τραγωδία σχετίζεται «με την κατάσταση κρίσης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή».

«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η αναγκαστική συγκατοίκηση να οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις» επισήμανε.

Η πρόεδρος της επιτροπής Γυναικοκτονιών της γερουσίας Βαλέρια Βαλέντε κατήγγειλε «την πολλοστή γυναικοκτονία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι, όπου η κρίση του κορονοϊού μας επιβάλλει να μείνουμε» εκεί.

«Ζητείστε την απομάκρυνση εκείνων που μπορούν να σας κάνουν κακό ή… απομακρυνθείτε οι ίδιες, μαζί με τα παιδιά σας» απηύθυνε έκκληση η πολιτικός.

Την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας Έλενα Μπονέτι υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βρεθούν σπίτια-καταφύγια για τις γυναίκες θύματα βίας, που υποχρεώνονται να συγκατοικήσουν με τους βίαιους συντρόφους τους λόγω των μέτρων απομόνωσης που έχει επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορονοϊού.