• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022
Συνεχής ροή ενημέρωσης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Συνεχής ροή ενημέρωσης

Κορονοϊός – Γαλλία: Το έβδομο κύμα «καλπάζει» – Εκκλήσεις για επαναφορά της μάσκας στα ΜΜΜ

Από Newsique Team
29/06/2022
σε ΥΓΕΙΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Το έβδομο κύμα της επιδημίας της Covid-19 επιταχύνεται στη Γαλλία και οι συστάσεις για επαναφορά της μάσκας προστασίας, ιδιαίτερα στα μέσα μεταφοράς, πολλαπλασιάζονται από την πλευρά της κυβέρνησης, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα ότι αυτό θα επαρκούσε, μαζί με τον εμβολιασμό, για να σταματήσει η μετάδοση.

Στην αρχή του φετινού καλοκαιριού, υπάρχει και πάλι έκρηξη των κρουσμάτων. Περισσότερα από 147.000 κρούσματα καταγράφηκαν χθες, Τρίτη, το βράδυ από τη γαλλική υπηρεσία δημόσιας υγείας, 54% περισσότερα απ’ ό,τι πριν από μία εβδομάδα και το υψηλότερο επίπεδο από το τέλος Απριλίου.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

Αυτή η ισχυρή αύξηση, η οποία συνδέεται με την εμφάνιση νέων ιδιαίτερα μεταδοτικών υποπαραλλαγών της Όμικρον που είναι ικανές να παρακάμψουν τις ανοσολογικές άμυνες, παρατηρείται γενικά σε όλη την Ευρώπη.

Οι περισσότεροι από τους περιορισμούς άρχισαν να αίρονται από τα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο χθες, Τρίτη, η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ζήτησε από τους νομάρχες και τις υγειονομικές αρχές να ενθαρρύνουν τη χρήση προστατευτικής μάσκας «στους χώρους συνωστισμού» και στους «κλειστούς χώρους», ιδιαίτερα «στα μαζικά μέσα μεταφοράς», όπου από τις 16 Μαΐου δεν είναι πλέον υποχρεωτική.

Μέχρι τώρα πρόκειται για «συστάσεις» χωρίς υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Η Μπορν ζήτησε επίσης «να πολλαπλασιασθούν τα μηνύματα πρόληψης», όπως «να αερίζονται τακτικά οι κλειστοί χώροι», «να γίνονται διαγνωστικά τεστ μόλις εμφανισθούν τα πρώτα συμπτώματα και οι άνθρωποι να απομονώνονται αμέσως σε περίπτωση που διαγνωσθούν θετικοί».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς έχουν αρχίσει οι πρώτες αναχωρήσεις πολιτών για διακοπές, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF Ζαν-Πιέρ Φαραντού κάλεσε τους ταξιδιώτες να φορούν και πάλι τη μάσκα στους σταθμούς και μέσα στα τρένα «συναισθανόμενοι την ευθύνη τους ως πολιτών». «Πρέπει να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, πρέπει να προστατεύσουμε τους ταξιδιώτες μας», τόνισε.

Το μεγάλο ερώτημα είναι, όπως και κάθε φορά, αν η αύξηση των μολύνσεων θα μεταφρασθεί σε αύξηση των νοσηλειών.

Στη Νότια Αφρική και σε μικρότερο βαθμό στην Πορτογαλία, που πέρασαν ήδη το κύμα, ο αντίκτυπος στα νοσοκομεία ήταν πιο περιορισμένος απ’ ό,τι κατά τα προηγούμενα κύματα.

Στη Γαλλία, 15.496 άνθρωποι νοσηλεύονταν χθες, Τρίτη, με Covid, από τους οποίους οι 898 στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι ειδικοί επιμένουν στις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων

Μπροστά στην άνοδο των κρουσμάτων, κυβερνήσεις και επιστήμονες επιμένουν στις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων.

Μολονότι η προστασία από τα εμβόλια μειώνεται με το χρόνο έναντι της μόλυνσης, παραμένουν αποτελεσματικά έναντι του κινδύνου εκδήλωσης σοβαρών μορφών της νόσου.

Η πρωθυπουργός ζήτησε χθες από τους πολίτες «να ελέγξουν καθένας ξεχωριστά το εμβολιαστικό πρόγραμμά τους» ιδιαίτερα οι άνω των 60 ετών και οι πιο ευάλωτοι.

Δεύτερη αναμνηστική δόση κατά της Covid έχει κάνει μόνο το ένα τέταρτο των προσώπων που τη δικαιούνται, ποσοστό «σαφώς ανεπαρκές», ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση.

«Σύσταση για την τρίτη δόση έγινε τον Απρίλιο, όταν ο ιός άρχιζε να περιορίζεται. Τώρα που σημειώνει σημαντική αύξηση, πιστεύω ότι ο πληθυσμός που είναι άνω των 60 ετών καταλαβαίνει καλά πως δεν πρέπει να αφήσει να περάσουν περισσότεροι από έξι μήνες μετά την τελευταία αναμνηστική», δήλωσε σήμερα η Αν-Κλοντ Κρεμιέ, λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο Σεν-Λουί στο Παρίσι.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Follow @newsique_gr





Διαβάστε Ακόμα

Επιστροφή μέτρων και νέα εμβόλια: Ποιο το πλάνο της κυβέρνησης

11/08/2022

Προειδοποίηση Παυλάκη: Μετά τον κορονοϊό έρχονται κι άλλες πανδημίες, έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας

10/08/2022

Σύνδρομο post – covid σε παιδιά και εφήβους: Τα συχνότερα συμπτώματα ανά ηλικιακή ομάδα

10/08/2022

SOS από τους επιστήμονες: Κορονοϊοί που συνδέονται με τον SARS μολύνουν περίπου 66.000 ανθρώπους τον χρόνο στην Ασία

10/08/2022

Καμπανάκι Παγώνη: Πολλά νησιά έχουν αυξημένο ιικό φορτίο

10/08/2022

Κορονοϊός: Συμφωνία Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Moderna για παράδοση εμβολίων τον Σεπτέμβριο

09/08/2022



Follow Newsique


Follow @newsique_gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022: Οριστικό, οι νέες ημερομηνίες πληρωμής

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022: Οριστικό, οι νέες ημερομηνίες πληρωμής

11/08/2022 | 06:01

Καιρός: Ανατροπή με καταιγίδες σήμερα και... κρύο - Οι περιοχές

Καιρός: Ανατροπή με καταιγίδες σήμερα και… κρύο – Οι περιοχές

11/08/2022 | 07:53

Καιρός Αρναούτογλου: Έρχονται βροχές - Χάρτης με τις περιοχές

Καιρός Αρναούτογλου: Έρχονται βροχές – Χάρτης με τις περιοχές

11/08/2022 | 10:47

Γιορτή 11/8: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Γιορτή 11/8: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

11/08/2022 | 00:01

Fuel Pass 2: Κλείδωσε η ημερομηνία πληρωμής

Fuel Pass 2: Κλείδωσε η ημερομηνία πληρωμής

10/08/2022 | 08:11

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Ντογιάκο, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Τ. Τέλλογλου σχετικά με τις υποκλοπές – Τι ανέφερε κατά την έξοδό του
  • Πότε πληρώνεται το Power Pass Ιουνίου
  • Στο νοσοκομείο 18χρονος που δέχθηκε μαχαιριές έξω από νυχτερινό κέντρο
  • Θάσος: Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης
  • Σοβαρό τροχαίο – Μηχανάκι σφηνώθηκε κάτω από Μπετονιέρα

Facebook Youtube Twitter Instagram
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Διαφήμιση
  • RSS
  • Μέλος του topics.gr
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
[email protected]

© 2020 newsique.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

© 2020 newsique.gr