Κορονοϊός – Γώγος: «Aυξάνεται η ανησυχία μας – Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα»

Την αυξημένη ανησυχία του για τα περιστατικά στην Ξάνθη, την Θεσπρωτία και κλειστές δομές όπως τις φυλακές εξέφρασε ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος.

«Όλα τα περιστατικά (Ξάνθης, Θεσπρωτίας, φυλακές) αυξάνουν την ανησυχία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε πως τα κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές πάντα τους φοβίζουν.

Ο καθηγητής ανέφερε πως μέσα σε μια εβδομάδα παγκοσμίως είχαμε 1 εκατομμύρια κρούσματα και πως χώρες που είχε ελεγχθεί η πανδημία έχουν προβλήματα όπως η Γερμανία, τονίζοντας την σοβαρότητα του προβλήματος.

Ο κ. Γώγος εξήγησε πως ο ιός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα παγκοσμίως και το να κοιτάμε μόνο τα σχετικά καλά επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας, που παραμένουν καλά ακόμα και να καθησυχαζόμαστε με βάση αυτό, δεν είναι σωστό γιατί είμαστε ένα κομμάτι ενός παγκόσμιου παζλ.

Παράλληλα, επισημαίνει πως πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα και οι συμπεριφορές των πολιτών που βοήθησαν μέχρι τώρα στο έλεγχο της κατάστασης στην Ελλάδα, πχ οι αποστάσεις και τονίζει πως το κύμα του ιού μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη διότι κυκλοφορεί ακόμα και πως εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, από τα μέτρα χαλάρωσης και από όλα όσα τον χαρακτηρίζουν. Δεν εξαφανίζεται. Ανακυκλώνεται και υποτροπιάζει.

«Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό»
Ο καθηγητής σημείωσε πως οι προειδοποιητικές βολές για την χώρα μας υπάρχουν και είναι ένα μικρό και δυνατό «άκουσμα». Μας προειδοποιεί ότι υπάρχει ο ιός και σε δομές και σε πόλεις αλλά υπάρχουν και σε κοινότητες π.χ την Θεσπρωτία που δεν υπήρχε κάποια δομή εκεί ήταν στην κοινότητα η διασπορά και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό.

Ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ
Σχετικά με τον λόγο που δεν πείθουν πια τα λεγόμενα των ειδικών ο ίδιος εκτιμά πως ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ και έχει αρχίσει όλη αυτή την φημολογία ότι δεν χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα κλπ. Παράλληλα, σημείωσε πως ο ηλικιωμένος και ο ευάλωτος πληθυσμός πλέον έχει αυτοπεριοριστεί και τηρεί τα μέτρα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025