Κορονοϊός – Γώγος: Θα έχουμε το εμβόλιο στην Ελλάδα στις αρχές του 2021

Την πεποίθηση του πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα φτάσει στην Ελλάδα στις αρχές του 2021 εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας κ. Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Ο κ. Γώγος πρόσθεσε πως όσοι άνθρωποι χαίρουν δημοσιότητας κι αποδοχής τότε θα πρέπει να βγουν μπροστά με στόχο όσοι έχουν αμφιβολίες και ερωτηματικά να νιώσουν περισσότερο ασφαλείς ώστε να το κάνουν.

«Μακάρι να ήταν νωρίτερα. Η προσπάθεια ήταν τέτοια ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του εμβολίου», ανέφερε ο κ. Γώγος, σημειώνοντας ότι έγινε «τιτάνιος αγώνας» από την επιστημονική κοινότητα για να έχουμε το εμβόλιο μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο.

«Πιστεύω ότι αρχές του νέου έτους θα το έχουμε και στη χώρα μας. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι άνθρωποι αυξημένου κινδύνου και παράλληλα οι υγειονομικοί. Έτσι θα μειωθεί η νοσηρότητα και η θνητότητα», σημείωσε.

Για όσους έχουν ερωτηματικά και αμφιβάλλουν για το κατά πόσο το εμβόλιο είναι ασφαλές ο καθηγητής τόνισε: «Είναι εύλογο να έχει ο κόσμος ερωτηματικά και αμφιβολίες, αντί να μην εντάσσονται σε ένα ευρύτερο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Σε αυτούς πρέπει να αποτανθούμε, κι αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι οι επώνυμοι, όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Και από την άλλη είναι η ενημέρωση. Είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι για να γίνει ένας μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού ώστε να έχουμε ανοσία αγέλης. Μέσω της ανοσίας της συλλογικής θα προστατευθούν κι όσοι δεν το έχουν κάνει».

-Ad-