Κορονοϊός: H πανδημία «γράφει» τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Μόλις 15 ημέρες απομένουν για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και το άγχος των υποψηφίων κορυφώνεται μαζί με την αγωνία για την ευκολία ή δυσκολία των θεμάτων που θα κρίνει και την πορεία των βάσεων.

Πρόβλεψη για το πού θα κινηθούν οι βάσεις είναι σχεδόν ανέφικτη και μόνο επιπλέον αγωνία στους υποψηφίους προκαλεί. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν το χρηματιστήριο των βάσεων καθώς και τις εκτιμήσεις για τα φετινά θέματα, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».

Η διαμόρφωσή τους εξαρτάται από τρεις παράγοντες:

  • Τον αριθμό των εισακτέων
  • Τις επιδόσεις των υποψηφίων
  • Τις σχολές που προτιμούν όπως αυτές εκφράζονται με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου

Ο αριθμός των εισακτέων δεν άλλαξε φέτος γιατί το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να μη φορτίσει πιο πολύ τους ήδη ταλαιπωρημένους υποψηφίους από τον εγκλεισμό στο σπίτι και τα κλειστά σχολεία λόγω της πανδημίας. Συνεπώς ο αριθμός των εισακτέων φέτος δεν θα επηρεάσει τη διαμόρφωση των βάσεων σε σχέση βέβαια με τις περσινές.

Το μόνο θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα εισαχθεί στα ΑΕΙ σχεδόν το 86 των υποψηφίων. Ως στοιχείο είναι ενθαρρυντικό για να πάνε οι υποψήφιοι με καλή ψυχολογία και αισιοδοξία. O δεύτερος παράγοντας διαμόρφωσης των βάσεων είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων.

Πηγή: «Έθνος της Κυριακής»

-Ad-