Kορονοϊός: Η επίσημη ανακοίνωση για τον Μπόρις Τζόνσον

Τέλος στις φήμες για την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον που νοσηλεύεται με κορονοϊό σε μονάδα εντατικής θεραπείας βάζει η Ντάουνινγκ Στριτ με ανακοίνωσή της.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Βρετανίας τονίζει πως ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία, ούτε κάνει χρήση αναπνευστήρα. «Ο πρωθυπουργός είναι σε σταθερή κατάσταση και παραμένει σε καλή διάθεση. Αναπνέει χωρίς βοήθεια αναπνευστήρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Την ίδια ώρα, κορυφαίοι γιατροί δηλώνουν -σύμφωνα με τη Daily Mail- πως για να εισαχθεί κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σημαίνει ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου «Reading University, Σίμον Κλαρκ δηλώνει ότι, ένα κρεβάτι στην Εντατική δίνεται μόνο σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

Ωστόσο, για την Ντάουνινγκ Στριτ, η εισαγωγή του Τζόνσον στη ΜΕΘ έγινε προληπτικά και σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν οι Τάιμς του Λονδίνου τού χορηγήθηκαν τέσσερα λίτρα οξυγόνου ως αντίδοτο στην αναπνευστική δυσχέρεια που εμφάνισε τις τελευταίες ώρες. Είθισται οι ασθενείς σε ΜΕΘ να λαμβάνουν έως και 15 λίτρα οξυγόνου προκειμένου να αναπνέουν χωρίς δυσκολία, ωστόσο, το γεγονός ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έλαβε λιγότερη ποσότητα οξυγόνου δεν σημαίνει ότι η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή, επισημαίνουν Βρετανοί επιστήμονες.

-Ad-