Κορονοϊός: Η ιχνηλάτηση σκοντάφτει σε παράνομους δεσμούς – Κρύβουν τις επαφές τους

Μια άλλη παράμετρο στην ανίχνευση ορισμένων κρουσμάτων του κοροναϊόυ δίνουν ΕΛΑΣ και Πολιτική Προστασία.

Με βάση διαπιστώσεις επιτελών της ΕΛΑΣ και των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας από τηλεφωνικές επικοινωνίες υπαλλήλων του ΕΟΔΥ και των 100 περίπου αστυνομικών που στελεχώνουν το ειδικό κέντρο ιχνηλάτησης στον 2ο όροφο της ΓΑΔΑ η ανίχνευση “σκοντάφτει” -σύμφωνα με το in.gr – στους… παράνομους ερωτικούς δεσμούς και σε άλλες αμφιλεγόμενες κινήσεις ορισμένων νοσούντων.

Το ειδικό κέντρο της ΓΑΔΑ λοιπόν που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα με ιχνηλατήσεις 120 κρουσμάτων κοροναϊού . Μετά από συνεργασία με τον ΕΟΔΔΥ , έρχεται σε επαφές με τους φορείς του ιού προκειμένου ν αναφέρουν ποιόν κύκλο συναντήσεων είχαν τις τελευταίες ημέρες ώστε να διαπιστωθεί πως νόσησαν αλλά και σε ποιούς μπορεί να μετέδωσαν την νόσο.

Οι συμμετέχοντες στο κέντρο αυτό αναφέρουν στους ερωτώμενους ότι θα υπάρχει πλήρης τήρηση του απορρήτου των στοιχείων που συγκεντρώνουν και μάλιστα έχουν δώσει και σχετικό όρκο. Ωστόσο σε τουλάχιστον 4-5 περιπτώσεις φαίνεται να έχουν αντιμετωπίσει την άρνηση των φορέων του κοροναϊού με κύρια επίκληση ότι “αυτα αφορούν προσωπικά στοιχεία τους και δεν έχουν εμπιστοσύνη στις κρατικές αρχές να πουν οτιδήποτε σχετικό.

Ωστόσο αυτή η άρνηση νοσούντων να αναφερθούν στον κύκλο των επαφών τους , ανέδειξε κι ορισμένες σκοπιμότητες. Ενδεικτικές θεωρούνται μία -δύο έρευνες που υπήρξαν για φορείς του ιού που ήσαν επιφυλακτικοί να δώσουν σχετικά στοιχεία ή εδιναν ασαφείς πληροφορίες. Αρχικώς τα άτομα αυτά κατετάγησαν στα επονομαζόμενα “ορφανά” κρούσματα, με αδυναμία διαπίστωσης μέσω ποιών επαφών τους νόσησαν.

Ομως μια ενδελλεχής έρευνα και μία σχετική πίεση που ασκήθηκε , οδήγησε στην διαπίστωση ότι οι φορείς του ιού είχαν εξωσυζυγικό δεσμό , ο οποίος ήταν αυτός που τους μετέδωσε την νόσο και τον οποίο προσπάθησαν να αποκρύψουν. Για να αποφύγουν -όπως πίστευαν- μία ενδοικογενειακή αναστάτωση λόγω… κορωναιού. Η λύση του μυστηρίου οδήγησε μάλιστα στην διαπίστωση ότι η μυστηριώδης ερωμένη προερχόταν από “πυρήνα” αρχικών φορέων του ιού.

Πηγή in.gr

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Γιοβάνοβιτς έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής που ξεκινάει με «τρία στα τρία»
11 Οκτωβρίου, 2024
Αλ Πατσίνο: Είναι ευλογία να έχεις παιδιά
11 Οκτωβρίου, 2024
«Βούλιαξε» το Καλλιμάρμαρο – Πλήθος κόσμου στη συναυλία για τα θύματα των Τεμπών (pics)
11 Οκτωβρίου, 2024
Άγαλμα του Στάλιν θα ανεγερθεί σε πόλη της βορειοδυτικής Ρωσίας
11 Οκτωβρίου, 2024
Η διακήρυξη των MED9: Σοβαρά ανησυχητική η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
11 Οκτωβρίου, 2024
Γιάννης Μπέζος: Έζησα όλη μου τη ζωή ως δυσάρεστος, επειδή έλεγα την αλήθεια
11 Οκτωβρίου, 2024
Καλλιμάρμαρο: Ράγισε καρδιές η Μαρία Καρυστιανού – «Σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς»
11 Οκτωβρίου, 2024
Απίστευτο! Οπαδοί του Τραμπ επικήρυξαν μετεωρολόγους επειδή «δημιουργούν τους τυφώνες»
11 Οκτωβρίου, 2024
Ασπρόπυργος: Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
11 Οκτωβρίου, 2024
ΠΑΣΟΚ: Ο Απόστολος Κακλαμάνης στηρίζει Ανδρουλάκη
11 Οκτωβρίου, 2024