Κορονοϊός: Η λίστα με 50 ξενοδοχεία που θα μείνουν ανοικτά σε όλη την Ελλάδα

Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Τουρισμού (www.mintour.gov.gr) η λίστα με τα πρώτα ξενοδοχεία, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως η ΚΥΑ προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Χάρη Ντιγριντάκη στον «Ελεύθερο Τύπο» παρουσιάζεται ο χάρτης με τα ξενοδοχεία που θα παραμείνουν ανοιχτά, επίσης γίνεται αναφορά για το τι προβλέπεται για τους εκπαιδευτικούς και τα σώματα ασφαλείας που διαμένουν σε αυτά.

Μέχρι την Πέμπτη 26 Μαρτίου αναμένεται να παραμείνουν τελικά ανοιχτά όσα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας καταγράφουν πληρότητα 10% και άνω, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους τουρίστες να βρουν εναλλακτικό κατάλυμα.

Επίσης, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδοθεί δεύτερη ΚΥΑ, με βάση την οποία θα ανακοινωθούν τα καταλύματα που θα παραμείνουν ανοιχτά σε κάθε περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες τα μεσάνυχτα ανεστάλησαν οι εργασίες όλων των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας που δεν έχουν πελάτες έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες επισκεπτών.

Η λίστα

Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από τις επιμέρους ενώσεις ξενοδόχων, οι μονάδες οι οποίες έχει προταθεί να παραμείνουν ανοιχτές χωρίς να αποκλείεται ότι δεν θα υπάρξουν προσαυξήσεις μονάδων ή αλλαγές της τελευταίας στιγμής είναι:

Αττική: Golden City Hotel, Elefsis Hotel, Kifisia 21, Hotel Efesos

Θεσσαλονίκη: Vergina Hotel, Rotonda Hotel, Athina Airport Hotel, Panorama Hotel

Ναύπλιο: Ξενοδοχείο Hρα

Κρήτη: Λατώ (Nομός Ηρακλείου), Irene Hotel (Νομός Χανίων), Elina Hotel (Νομός Ρεθύμνου), για το Νομό Λασιθίου, θα αποφασίσει το υπουργείο Τουρισμού καθώς υπήρξαν δύο ενδιαφερόμενοι

Λάρισα: Ξενοδοχείο Dionisos

Θάσος: Ξενοδοχείο Ποσειδών

Καβάλα: Ξενοδοχείο Lucy

Κως: Kos Hotel

Στα Τρίκαλα από σήμερα 23/3/20 έως 30/4/20 θα είναι ανοιχτά εκ περιτροπής τα ξενοδοχεία: Αετών Μέλαθρον (23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31/3 & 1/4), Gallery Art Hotel (2, 3, 4, 5, 6/4), Ληθαίον (7, 8, 9, 10, 11/4), Ντίνας (12, 13, 14, 15, 16/4), Παντελιδάκης Hotel (17, 18, 19, 20, 21/4), River (22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30/4)

Για εκπαιδευτικούς

Την ίδια ώρα, παράταση της λειτουργίας για μία εβδομάδα αναμένεται να δοθεί και στα ξενοδοχεία όπου διαμένουν εκπαιδευτικοί σε νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού, που θα εκδοθεί άμεσα.

Το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών εστιάζεται σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου και έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει μία χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πρόβλημα, ώστε μέσα στο διάστημα της μίας εβδομάδας να βρεθεί οριστική λύση. Επισημαίνεται, πάντως, ότι ήδη από το περασμένο Σάββατο έχει ληφθεί η απόφαση για το κλείσιμο των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας (resorts) μέχρι το τέλος Απριλίου, η πλειονότητα των οποίων ούτως ή άλλως ήταν αυτή την περίοδο κλειστά.

Δείτε εδώ τη σχετική λίστα