Κορονοϊός: Η Ζωή Ράπτη έκανε το εμβόλιο

Στο Νοσοκομείο του Ρίου έφτασε περίπου στις 8.30 το πρωί της Τρίτης, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη η οποία εμβολιάστηκε μαζί με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Περίπου 80 μέλη της υγειονομικής κοινότητας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχουν προγραμματιστεί να εμβολιαστούν σήμερα.

Πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός

Σε κάθε ιατρείο θα υπάρχει ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια ή ένας επισκέπτης υγείας, όπως επίσης θα υπάρχει και ένας επόπτης γιατρός.

Όταν ο υποψήφιος για το εμβόλιο φθάσει στο εμβολιαστική κέντρο θα τον θερμομετρούν και στη συνέχεια θα εισέρχεται στο κέντρο. Θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό και ο γιατρός θα κρίνει εάν ο πολίτης μπορεί να εμβολιαστεί και αφού γίνει η ηλεκτρονική καταγραφή του και συμπληρώσει ένα έντυπο ότι αποδέχεται τον εμβολιασμό θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού. Ο χρόνος που απαιτείται είναι γύρω στα 10 έως 15 λεπτά, στη συνέχεια ο πολίτης θα περάσει στο χώρο αναμονής όπου θα βρίσκεται για περίπου 15 λεπτά για πιθανές ανεπιθύμητες ήπιες παρενέργειες που μπορεί να παρουσιαστούν, που είναι η συνήθης διαδικασία σε κάθε εμβολιασμό.

Πηγή: patrisnews.com