Κορονοϊός Ιταλία: 376 μαφιόζοι σε κατ’ οίκον περιορισμό

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, τις τελευταίες πέντε εβδομάδες 376 μαφιόζοι βγήκαν από την φυλακή και εστάλησαν σε κατ΄οίκον περιορισμό, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό και των φόβων για διάδοση του ιού στο εσωτερικό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης, πρόκειται για «νονούς» και μέλη του οργανωμένου εγκλήματος που βρίσκονταν οι περισσότεροι στις φυλακές του Μιλάνου, της Νάπολης και του Παλέρμο της Σικελίας. Η επιστροφή στους τόπους διαμονής τους προκαλεί σειρά προβλημάτων στις διάφορες εισαγγελίες, οι οποίες, μαζί με της αστυνομικές αρχές, πρέπει να ελέγχους καθημερινά τα μέλη αυτά των ιταλικών μαφιών, δηλαδή της Κόζα Νόστρα, της Ντράγκετα και της Σάκρα Κορόνα Ουνίτα.

Ο πλήρης κατάλογος των αποφυλακισθέντων κοινοποιήθηκε πρόσφατα στην ειδική επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της μαφίας.

Oι οικογένειες των θυμάτων της Κόζα Νόστρα και της μαφίας της Νάπολης με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτησή τους , για την απόφαση μετατροπής της κράτησης εντός σωφρονιστικού ιδρύματος, σε κατ΄οίκον περιορισμό. « Η κίνηση αυτή ανοίγει και πάλι τις πληγές μας», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Tη συνολική ευθύνη για την σχετική απόφαση ανέλαβε ο διευθυντής του τομέα σωφρονιστικών ιδρυμάτων του ιταλικού υπουργείου Δικαιοσύνης Φραντσέσκο Μπασεντίνι, ο οποίος, μετά την αντίδραση του Τύπου και της αντιπολίτευσης, υπέβαλε την παραίτησή του. Πάντως ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Αλφόνσο Μποναφέντε δήλωσε με έμφαση ότι δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Κόντε και ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την κίνηση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
14 Μαρτίου, 2025
Ηγετικό στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε από ιρακινές δυνάμεις
14 Μαρτίου, 2025
Η Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα
14 Μαρτίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 76-74: Κόκκινο το ντέρμπι
14 Μαρτίου, 2025
Αντιρώσος ακτιβιστής δολοφονήθηκε στην Οδησσό
14 Μαρτίου, 2025
Τζιν Χάκμαν: Σε ποιον αφήνει περιουσία 80 εκατ. δολαρίων
14 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που χτυπούσε την 22χρονη σύντροφό του για να τον πληρώνει
14 Μαρτίου, 2025
Φρίκη στο Μεσολόγγι: Κατήγγειλε τον πατριό και τον αδερφό της για ασέλγεια στην ανήλικη αδερφή της
14 Μαρτίου, 2025
ΣτΕ: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου 2025 η συζήτηση για τον νέο φορολογικό νόμο
14 Μαρτίου, 2025
Διώξεις για τα βίντεο από τα Τέμπη
14 Μαρτίου, 2025