Κορονοϊός – Ιταλία: Ο Ρέντσι ζητά να ανοίξουν τα σχολεία!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία, η οποία ανακοινώνει καθημερινά εκατοντάδες νεδρούς λόγω κορονοϊού, η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ζήτησε να ξανανοίξουν οι βιομηχανίες και τα σχολεία της χώρας, πριν τις 12 Απριλίου.

«Ας κάνουμε λιγότερες αλλαγές στις υπεύθυνες δηλώσεις, και περισσότερα τεστ ανίχνευσης του ιού. Χρειάζεται ένα βαθμιαίο σχέδιο, αλλά η χώρα πρέπει να ξανασηκώσει τα ρολά», τόνισε ο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην καθολική εφημερίδα Avvenire. Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι δηλώσεις του αυτές ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων με τις πρώτες των πολιτικών του αντιπάλων και των επιστημόνων να τις καυτηριάζουν.

«Δεν μπορούμε να κρατήσουμε την χώρα κλειστή αιωνίως, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση», δήλωσε ο Τζάνι Ρέτσα, διευθυντής του τομέα λοιμωδών νόσων του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας.

Ο καθηγητής ιολογίας Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο θεωρεί σίγουρα πρώιμη μια ενδεχόμενη απόφαση για να ξανανοίξουν τα σχολεία και προσθέτει ότι «είναι ορθό να σκεφτόμαστε το μέλλον, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, διότι με τον ιό αυτό, δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα».

Το στέλεχος της Λέγκα, Τζαν Μάρκο Τσεντινάιο τονίζει ότι «η ιδέα αυτή του Ρέντσι επιβεβαιώνει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν είναι σε θέση να αφουγκραστεί τις ανάγκες της Ιταλίας». Ο δε πρώην υπουργός οικονομικής ανάπτυξης της κεντροαριστεράς, Κάρλο Καλέντα, δήλωσε ότι «η πρόταση του Ρέντσι χαρακτηρίζεται από έλλειψη σοβαρότητας».

Σε ό,τι αφορά στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της δραματικής αυτής κρίσης, στον ιταλικό Νότο αυξάνεται η ανησυχία. Στο Παλέρμο της Σικελίας, έξω από τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται, πλέον, σε μόνιμη βάση, αυτοκίνητα των καραμπινιέρων και της αστυνομίας. Τις τελευταίες δυο ημέρες, υπήρξαν πολίτες οι οποίοι ψώνισαν αλλά στην συνέχεια αρνήθηκαν να πληρώσουν διότι, όπως είπαν, έχουν χάσει την δουλειά τους.

Ο δήμαρχος του Παλέρμο Λεολούκα Ορλάντο, απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση της Ρώμης να δοθεί έκτακτη οικονομική στήριξη στους πολίτες της Κάτω Ιταλίας, για να μην ενισχυθεί, στην τρομακτικά δύσκολη αυτή φάση, ο ρόλος της μαφίας και της παραοικονομίας της.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στη Γροιλανδία
12 Μαρτίου, 2025
Κολομβία: Τουλάχιστον 5 στρατιώτες νεκροί μετά από βομβιστική επίθεση
12 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Εξαιρετικά νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Εξαιρετικά νέα αν έχετε τόση σύνταξη
12 Μαρτίου, 2025
Ρωσία: «Μάλλον απίθανο να δεχτεί ο Πούτιν την αμερικανική πρόταση»
12 Μαρτίου, 2025
Η Πειραιώς ενισχύει τη στήριξή της στην Παιδεία μέσω του Προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
12 Μαρτίου, 2025
Ο Ιππόλυτος της Κατερίνας Ευαγγελάτου μάγεψε το κοινό του Hong Kong Arts Festival
12 Μαρτίου, 2025
Ξεκινά το mega project του Υπερταμείου και της ΕΤΑΔ για την αποτίμηση και αξιοποίηση 36.000 ακινήτων με τη συμμετοχή 9 εταιρικών σχημάτων 
12 Μαρτίου, 2025
Διακόπηκε η δίκη για το Μάτι – Αύριο η πρόταση της εισαγγελέως
12 Μαρτίου, 2025
Πολίχνη: Νέα στοιχεία για τους απατεώνες που συνελήφθησαν
12 Μαρτίου, 2025
Υποβασταζόμενη η μητέρα της Καίτης Κωνσταντίνου στην κηδεία της ηθοποιού
12 Μαρτίου, 2025