Κορονοϊός και κλιματιστικά: Τα SOS για τη μετάδοση του ιού – Τι να προσέξουμε

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Αχιλλέας Γεωργαντζάς, πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Ελλάδας, αναφορικά με το τι ισχύει για τα κλιματιστική και την πιθανή μετάδοση του κορονοϊού από αυτά.

«Είμαστε δίπλα σε κάθε οδηγία της κυβέρνησης. Προσπαθούμε για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Τα μέτρα που παίρνουμε είναι προσωρινά ανάλογα με την πορεία της επιδημίας, αλλά αυτό πλέον θα είναι ένας τρόπος ζωής. Είναι πρόσκαιρα μέτρα, που μπορούν να γίνουν μόνιμα. Σπάει το μοντέλο της ενεργειακής αναβάθμισης, και μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο», σημείωσε ο κ. Γεωργαντζάς.

«Οι οικιακές κλιματιστικές μονάδες δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του ιού, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορούν να βοηθήσουν στην μετάδοση, αν υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς. Τα οικιακά κλιματιστικά είναι τα πιο ασφαλή», πρόσθεσε.

«Ο αερισμός είναι σοβαρό θέμα και πρέπει να γίνεται. Να έχουμε ανοιχτό παράθυρο», ανέφερε ακόμη ο κ. Γεωργαντζάς.

«Θα υπάρχουν παρεμβάσεις και διορθώσεις, ανάλογα τις κλιματιστικές διατάξεις, σε χώρους που είναι εμπορικοί ή βιομηχανικοί, δεν πρέπει να υπάρχει ανακυκλοφορία. Έτσι δημιουργούμε τις συνθήκες για να περιορίσουμε την αερογενή μετάδοση», κατέληξε ο κ. Γεωργαντζάς.