Κορονοϊός: «Καμπάνα» 12 μηνών για παραβίαση των μέτρων προστασίας

Ένα ακόμη άτομο καταδικάστηκε στη Θεσσαλονίκη για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό. Πρόκειται για 44χρονο, στον οποίο το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή.

Είχε συλληφθεί στην αγορά Βλάλη με την κατηγορία ότι ως υπεύθυνος καταστήματος με είδη οικιακής χρήσεως «έσπασε» το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, την περασμένη Πέμπτη, εντοπίστηκε στο κατάστημα πελάτης, όπως κατέθεσε αστυνομικός στο δικαστήριο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο, καθώς πήγε να βοηθήσει τον εξάδελφό του, που είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος και διατηρεί στην ίδια περιοχή μαγαζί με τρόφιμα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του, πρόταση με την οποία συντάχθηκε το δικαστήριο.

Αυτή ήταν η δεύτερη καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν την περίοδο της πανδημίας, καθώς είχε προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα, η καταδίκη ενός ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ που τιμωρήθηκε με 12μηνη φυλάκιση, ποινή η οποία ανεστάλη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Αρνήθηκαν πρόταση LEFT/Αρβανίτη να γίνει συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον Επίτροπο Τζιτζικώστα
5 Φεβρουαρίου, 2025
Δυο διαδοχικοί σεισμοί 4,5 και 4,3 Ρίχτερ στις Κυκλάδες
5 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλασιάζεται το όριο στον υποχρεωτικό εξωδικαστικό μηχανισμό – Έξι νέες πρωτοβουλίες για μείωση του ιδιωτικού χρέους
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ζευγάρι στο Κερατσίνι μετέτρεψε σε αποθήκη ναρκωτικών το διαμέρισμα που διέμενε
5 Φεβρουαρίου, 2025
Piraeus WealthAdvisor: Νέα υπηρεσία της Πειραιώς για προσωποποιημένες επενδυτικές συμβουλές
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αμαλιάδα: H αιτία θανάτου του Παναγιωτάκη – Το πόρισμα του ιατροδικαστή
5 Φεβρουαρίου, 2025
Χρήστος Μάστορας: Αύριο η εκδίκαση του αυτοφώρου – Νέο βίντεο από τον ελιγμό του
5 Φεβρουαρίου, 2025
Νέα στοιχεία για την τραγωδία των Τεμπών – «Άστο να ξεφουσκώσει»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ιερέας θώπευσε πιστή την ώρα της εξομολόγησης – Τιμωρήθηκε με 4 χρόνια φυλακή
5 Φεβρουαρίου, 2025
Με αστυνόμευση και υπό άκρα μυστικότητα η κηδεία του μικρού Άγγελου – Μπαλάσκας: «Θα υπάρχει διμοιρία υπό το φόβο έντασης»
5 Φεβρουαρίου, 2025