Κορονοϊός: Καταγγελίες από την οικογένεια του 35χρονου: «Το κράτος μας άφησε αβοήθητους»

Ένας 35χρονος άνδρας έγινε το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, με το οικογενειακό περιβάλλον του άνδρα από τη Θεσσαλονίκη να προχωρά σε καταγγελίες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η πεθερά του 35χρονου, έκανε λόγο για ένα «νεότατο παιδί, που δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν».

«Το κράτος μας άφησε αβοήθητους κανένας δε μας βοήθησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βρισκόμαστε σε σοκ… Μέχρι την Παρασκευή δούλευε ο γαμπρός μου. Την Παρασκευή το βράδυ είχε ρίγος. Το Σάββατο το πρωί έκανε πυρετό 38. Κατέβηκε με κομπρέσες, έπαιξε με την μικρή, τον είδα στο μπαλκόνι να κάθεται με την κόρη του να παίζουν. Είμαστε σε καραντίνα, δεν βγαίναμε πουθενά, το παιδάκι το παίζανε στο μπαλκόνι οι γονείς. Το βράδυ ξανάκανε πυρετό 38,5, βάλαμε πάλι κομπρέσες».

«Την Κυριακή παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, και τους λένε πρέπει να καθίσετε σπίτι σας “τρεις μέρες και θα δούμε μετά”. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται στον ΕΟΔΥ, πρέπει να είναι ανεύθυνοι ο άνθρωποι, γιατί δεν γίνεται να το λένε αυτό. Ενημερώνει η κόρη μου αν είναι κάτι σοβαρό να πάνε στο νοσοκομείο γιατί υπάρχει 1,5 έτους κοριτσάκι. Πήραμε γιατρό τηλέφωνο τη Δευτέρα λέει μπορεί να είναι ίωση και μας έδωσε αντιβίωση τηλεφωνικώς».

«Τον πήγα εγώ στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Το κράτος μας άφησε αβοήθητους κανένας δε μας βοήθησε. Στο νοσοκομείο πήγε περπατώντας, στην εισαγωγή είχε 38 πυρετό και 95 οξυγόνο. Μόνο ο πυρετός του ήταν, μας είπαν “θα περιμένετε μόνο αν έχετε σύμπτωμα θα κάνετε το τεστ”. Το παιδί ήταν τόσες μέρες με πυρετό. Αδιαφορία πλήρης. Του έκαναν δύο τεστ βγήκαν αρνητικά».

«Την Πέμπτη απόγευμα τον πάνε στο Γεννηματά και του κάνουν αξονική και βλέπουν πολύ βαριά πνευμονία και στους δύο πνεύμονες. Παρασκευή το βράδυ, 12 η ώρα, μας παίρνει τηλέφωνο ο γιατρός ότι θα τον διασωληνώσουν και θα τον κατεβάσουν στη ΜΕΘ γιατί είχε επιδεινωθεί η κατάσταση του, αλλά από την Πέμπτη είχαν αρχίσει να του βάζουν οξυγόνο».

«Απαράδεκτοι στη ΜΕΘ μια φορά επικοινωνούσαμε μαζί τους, το μεσημέρι, για να μας πουν τι θα γινόταν και για άλλη επικοινωνία μας είπαν “δεν επιτρέπεται”. Ήταν νεότατο παιδί, δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν… Όταν απεβίωσε ο γαμπρός μου, μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε το τεστ κι ακόμα να επικοινωνήσουν μαζί μου…», δήλωσε ακόμη η μητέρα της συζύγου του άτυχου άνδρα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χαλκιδική: «Είμαστε όλοι σε σοκ» λέει ο ανιψιός της 60χρονης που έπεσε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε
22 Φεβρουαρίου, 2025
Εύβοια: Δημοτικός σύμβουλος επιχείρησε να κάψει το αυτοκίνητο προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου έπειτα από καβγά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών
22 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση στο Βερολίνο: «Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του δράστη»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Θρίλερ στη Βούλα: Αυτή είναι η Κινέζα που βρέθηκε κρεμασμένη στην σπηλιά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Νοίκιασε αυτοκίνητο, αγόρασε ποτά και ηχοσύστημα αποστέλλοντας με e-mail πλαστά καταθετήρια από τράπεζες
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γεωργιάδης για Τέμπη: «Οι πολλές ευγένειες τελειώσανε. Όλο αυτό πια είναι γελοιότητα. Δεν ντρέπονται επιτέλους;»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Έρευνες για βιασμό γυναίκας στη Χαλκίδα: Τέσσερις συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μάντζος για το επεισόδιο με συνεργάτιδά του στη Βουλή: «Υπήρξε έντονη διαφωνία, λιποθύμησε και χτύπησε στην πόρτα»
22 Φεβρουαρίου, 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025