Κορονοϊός – Καταγγελίες για ΕΟΔΥ: «Πήγαινε με το αμάξι στο νοσοκομείο»​​​​​​​

Η κυρία Κορίνα Ζαρταμοπούλου, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» και είναι ασθενής με κορονοϊό μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα συμπτώματα καθώς και για τη σύγχυση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Είχα κάποια πρώτα συμπτώματα, δέκατα και ένιωθα το κεφάλι μου βαρύ. Σαν αυτά που συναντάμε σε μια γρίπη» είπε η κ. Ζαρταμοπούλου. «Τις επόμενες δύο ημέρες ανέβασα υψηλό πυρετό και επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ ώστε να πάω σε κάποιο νοσοκομείο αναφοράς για να κάνω το τεστ για τον κορονοϊό» συνέχισε η ίδια.

«Όταν επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ και αφού τους ανέφερα όλα τα συμπτώματα, η γιατρός με απέτρεπε από την αρχή να της πω ποιο είναι το προφίλ μου και γιατί είναι σημαντικό να κάνω το τεστ» είπε η ασθενής. Μάλιστα, την προέτρεψε να πάει με δικό της όχημα στο νοσοκομείο, ή να την μεταφέρει κάποιο άλλο πρόσωπο.

Η γυναίκα κάλεσε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, καθώς το ΕΚΑΒ δεν ειδοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ ώστε να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο αναφοράς. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις συνθήκες που αντιμετώπισε μέσα στο νοσοκομείο λέγοντας ότι «οκτώ με δέκα άτομα, ύποπτα για κορονοϊό, χρησιμοποιούσαν την ίδια τουαλέτα».

Η κατάσταση της γυναίκας είναι καλή και δέχεται θεραπεία με χλωροκίνη και zithromax.