Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός και νέα μέτρα στην Αττική

Ακόμη μία δύσκολη ημέρα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας ήταν η Πέμπτη, όταν καταγράφηκαν ξανά περισσότερα από 400 νέα κρούσματα Covid-19. Το επίκεντρο παραμένει η Αττική όπου, παρά τα μέτρα, η επιδημία δεν υποχωρεί. Ο κόκκινος συναγερμός που έχει σημάνει στην Αττική επισπεύδει την ανακοίνωση νέων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή”, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ακόμη ένα βήμα για τον περιορισμό της επιδημίας ανακοινώνοντας περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία θα κλείνουν πλέον από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ. καθώς και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 νέα περιστατικά και έξι νέους θανάτους (συνολικός αριθμός από την αρχή της επιδημίας 430). Στην Αττική εντοπίστηκαν 219 κρούσματα, ενώ αυξημένος ήταν χθες και ο αριθμός των περιστατικών που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη (33). Σε Ιωάννινα, Κοζάνη, Πέλλα, Κιλκίς και Εύβοια καταγράφηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ, στη δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας “ρίχνει” το υπουργείο Υγείας τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας. Από την ερχόμενη Δευτέρα 103 κέντρα Υγείας και 42 περιφερειακά ιατρεία ανά την Ελλάδα, θα δέχονται κατόπιν ραντεβού ασθενείς που έχουν συμπτωματολογία η οποία παραπέμπει σε Covid-19. Ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ερωτηθείς αν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα, απάντησε κατηγορηματικά όχι.