Κορονοϊός: Κραυγή αγωνίας από εργαζόμενους στο «Αττικόν»

Κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση και την άμεση παρέμβαση της, ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν», αναφέροντας σε επιστολή τους, με αποδέκτες τους κ.κ. Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά, πως βρίσκονται αντιμέτωποι με εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού εντός του νοσηλευτηρίου, μετά τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων σε προσωπικό της ΜΕΘ.

«Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της εστίας υπερμετάδοσης του Covid-19 στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς την τελευταία εβδομάδα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 5 θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους της ΜΕΘ και ένα σε διασωληνωμένο ασθενή, ενώ η ιχνηλάτηση είναι ακόμα σε εξέλιξη», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΓΝ «Αττικόν».

«Η καθυστερημένη απόφαση να “κλειδώσει” η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (δεν δίνει εξιτήριο σε περιστατικά, ούτε δέχεται νέα), όπως και η απόφαση της διοίκησης και των υπευθύνων του Νοσοκομείου, επικαλούμενοι την έλλειψη προσωπικού, να κάνουν τα πρωτόκολλα λάστιχο και να μην θέσουν έγκαιρα σε καραντίνα στενές επαφές του πρώτου κρούσματος, είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει αλυσίδα αλλεπάλληλων κρουσμάτων και διασποράς», καταγγέλουν.

«Το πιο προκλητικό είναι ότι, παρά τις ελλείψεις που όλοι παραδέχονται, συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού από το Αττικό προς τα γραφεία της 2ης ΥΠΕ, ενώ στο νοσοκομείο τα ράντζα εξακολουθούν να υπάρχουν, τα χειρουργεία αναβάλλονται, η υποβάθμιση συνεχίζεται. Δεν αντέχουμε άλλο – Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη και να δώσει άμεσα λύση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας, έχοντας προειδοποιήσει από ημέρες τη Διοίκηση του νοσοκομείου για την ανάγκη να βγει σε καραντίνα το προσωπικό της ΜΕΘ. Στο πλαίσιο της ίδιας κινητοποίησης το σωματείο διεκδικεί, επίσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και, γενικότερα, αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

-Ad-