Κορονοϊός: Ξανά στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς

Σε μερική καραντίνα τέθηκε ο δήμος Ερμιονίδας μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι.

Για τις επόμενες 14 ημέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία 8 το πρωί με 8 το βράδυ. Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για ψώνια σε καταστήματα τροφίμων και για μετάβαση σε γιατρό, κατόπιν επικοινωνίας. Οι Αρχές διενεργούν τεστ σε κατοίκους της περιοχής.

Στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου κλήθηκαν 125 πολίτες, όπου υποβλήθηκαν σε έλεγχο για κορονοϊό. Πρόκειται για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Το προσωπικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα διασφαλίσει την παροχή γευμάτων σε μικρά παιδιά που διαμένουν στο ξενοδοχείο στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού.

Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Τετάρτης, έφτασε στο σημείο ξανά ο Νίκος Χαρδαλιάς, ώστε να επιβλέψει τη διαδικασία ιχνηλάτησης.